Prosvjedi u Petrinji zbog spore procedure podjele građevinskog materijala

Prosvjedi u Petrinji zbog spore procedure podjele građevinskog materijala

U Petrinji je prosvjedovalo dvadesetak građana revoltiranih zbog spore procedure oko dodjele građevinskog materijala koji je stigao kao humanitarna pomoć. Građani traže građevinski materijal kako bi mogli početi obnavljati svoje domove, no materijal stoji pod ključem, a više od dva mjeseca prošlo je od potresa.

Okupljeni građani verbačno su napali Dumbovića nakon što je izašao iz zgrade sa sastanka.

Među njima je bio i Mateo, koji je Dumbovića visokim tonom pitao: “Ja sam 40 dana tamo stajao s ljudima, gdje su novci, pi*ko!?”.

Za Dnevnik.hr Mateo je objasnio zbog čega je tako reagirao.

– Radio sam neprekidno 40 dana, pomagao ljudima, dijelio hranu i pomoć nakon potresa i po kiši i po snijegu. Pukao sam jer nas iz dana u dan prave budalama. Imaju sve potrebne podatke za dodjelu pomoći, a oni otežu s procedurom. Također, prebacuju odgovornost za sve što se događa sa Stožera na Grad, s Grada na Stožer i tako unedogled, ispričao je Mateo za Dnevnik.hr. 

Rekli su mu da će platiti za ono što je radio, no novca na računu još uvijek nema.

– Čuli smo da je novac stigao, ali nama još uvijek nisu platili. Još nas tridesetak čeka svoj novac. Dok su drugi sjedili po uredima, mi smo se smrzavali, kazao nam je.

Mateo je tjedan dana uz cestu dijelio hranu potrebitima.

– Ništa mi nije bilo teško jer je stanovnicima zaista bilo grozno, no boli me sve ovo što gledam… tu krađu građevinskog materijala. Kamioni dolaze, a oni ljudima ništa ne dijele. Još nisam čuo niti od jednog čovjeka da je netko nešto dobio od građevinskog materijala za obnovu.

Priznaje da je postupio u afektu.

– Možda to nisam tako trebao napraviti, postupak je možda bio malo neprimjeren, ali napravio sam to iz revolta. Ne bojim se tužbi i ničega se ne bojim, zaključio je.

Video je snimila Mostovka Luca Gašpar Šako koju je Dumbović jučer optužio da stoji iza napada na njega.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing