Provokacija na nebu: Ruski borbeni lovac namjerno se zaletio u američki špijunski avion

Provokacija na nebu: Ruski borbeni lovac namjerno se zaletio u američki špijunski avion

PENTAGON je jučer potvrdio da se prije šest tjedana iznad Pacifika dogodio opasan incident koji je mogao imati katastrofalne posljedice. Naime, prema pisanju ABC-a, ruski borbeni lovac namjerno se zaletio u američki špijunski avion i proletio pored njega na udaljenosti od svega 30-ak metara.

Incident se dogodio u trenutku kada su tenzije između Rusije i SAD-a oko ukrajinske krize bile na samom vrhuncu. Glasnogovornik Pentagona Steve Warren kazao je da se incident dogodio oko podneva po lokalnom vremenu 23. travnja, kada je ruski lovac Su-27 "Flanker" proletio jako blizu američkom špijunskom zrakoplovu RC-135U iznad Ohotskog mora.

"Naši su stručnjaci o ovom problemu obavijestili rusku vladu i izrazili svoju zabrinutost", kazao je Warren, koji je napomenuo da se ruski zrakoplov nagnuo na stranu kako bi posada američkog zrakoplova mogla vidjeti da je naoružan.

Dodao je i da vjeruje da je ovo bio jedini incident takve vrste između ruskih i američkih aviona te da SAD nastavlja obavljati svoje operacije prema planu.

Izvor: http://index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar