PROZOR DOBIVA AUTOBUSNI KOLODVOR

PROZOR DOBIVA AUTOBUSNI KOLODVOR

Prozor dobiva autobusni kolodvor zahvaljujući Općini Prozor-Rama koja kupuje zemljište i prostor od tvrtke „TIOIL“.d.o.o

Sigurno se starije generacije sjećaju „autobusne stanice“ kod „Bara“ koja nije ispunjavala nikakve prometne kriterije.  Tek nakon rata na privatnu inicijativu izgrađen je kolodvor na ulazu u Prozor iz pravca Jablanice na magistralnoj cesti M 16.2. No, taj kolodvor nakon nekog vremena prestaje s radom.

Stoga Općina Prozor-Rama poduzima radnje kako bi ponovno organizirala autobusni kolodvor na toj lokaciji. U tijeku je proces kupnje zemljišta i objekata autobusnog kolodvora od sadašnjeg vlasnika, tvrtke „TIOIL“ doo Vitez.

„Postoji veliki interes, odnosno stvarna potreba  građana za funkcioniranje autobusnog kolodvora u našoj općini. Na žalost, privatni sektor nije snažan u toj mjeri da bude organizator autobusnog kolodvora, tako da je preostalo to da Općina organizira i tu uslugu svojim građanima“,  pojasnio nam je općinski načelnik, dr. Jozo Ivančević.

Nakon kupnje, Općina Prozor – Rama planira kolodvor dati na korištenje i upravljanje   Javnom poduzeću  „Javni prijevoz“ d.o.o., koja je u 100 postotnom vlasništvu Općine Prozor –Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar