Prozor :Održan središnji predizborni skup HDZa 1990 : Rama podvukla dvostruku crtu

Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž i HDZ 1990 nastavljaju kročiti pobjedničkim putem i širiti poruku da se ovdje, u ovoj zemlji, može, mora i hoće živjeti bolje.

Na veličanstvenom središnjem predizbornom skupu održanom sinoć na prepunom igralištu OŠ Marka Marulića u Prozoru, Rama je još jednom dala bezrezervnu podršku Martinu Ragužu i politici koju on vodi.

„Hvala Rami na bezrezervnoj potpori. Pozivam sve da zajedničkim snagama podvučemo crtu pod manipulaciju i lošu politiku i počnemo pisati jednu novu, pozitivniju stranicu za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu“, poručio je predsjednik Raguž .
„Naša zemlja je kroz povijest plaćala ogromnu cijenu nepostojanja unutarnjeg dogovora. Smatram kako je vrijeme da podvučemo crtu pod sukobe, konflikte i podjele. Podvucimo crtu i krenimo u bolju budućnost za sve nas“, kazao je predsjednik Raguž, dočekan ovacijama i euforijom oduševljenja nazočnih.

U ime domaćina nazočne je pozdravio i izbornu poruku poslao predsjednik OO HDZa 1990 Prozor Rama, općinski načelnik dr Jozo Ivančević.
„ Rama podvlači, ne jednu, nego dvostruku crtu, Rama zatvara vrata svim nepoštenim zastupnicima, svim nepoštenim namjerama, svima onima koji bez naše volje dijele našu općinu i naše lovište, koji našim šumama žele upravljati iz Mostara, koji bi da mogu i našu Hidroelektranu prenijeli u neki centar, onako kako su i strojeve iz naših tvornica otpremili u druge općine“, kazao je dr Ivančević.
„Takvim izdajničkim politikama Rama je prezasićena i zato njima zatvaramo vrata“, dodao je.
Dr Ivančević je naglasio je da imamo povijesnu priliku podržati dobre osobe iz HDZa 1990, posebno podržati kandidate iz Rame i koristiti njihovu pomoć na razini Županije, Federacije i Države.
„Imamo povijesnu priliku državu u kojoj živimo usmjeriti ka europskom putu i odabrati istinskog demokratu, našeg velikog prijatelja, gospodina Martina Raguža, za hrvatskog člana Predsjedništva  BiH“,kazao je dr Ivančević, te je ponovio da je " uz pomoć ovih ljudi koji su večeras s nama , Rama podvukla dvostruku crtu, Rama je zatvorila vrata svim izdajničkim političarima, svim nepoštenim namjerama".

 Na skupu su predstavljeni kandidati na listama HDZa 1990 na svim razinama vlasti na predstojećim općim izborima u BiH.
„ Mi niti u jednom trenutku nismo kalkulirali brojem glasova. Dok su drugi to činili, mi smo pregovorima rješavali blokadu isplate invalidnina našim braniteljima „, kazao je glavni tajnik HDZa 1990 i nositelj liste te stranke za Skupštinu HNŽa Ilija Cvitanović.
„ Dok su drugi stvarali projekcije o broju glasova, mi smo stranku za rekordno vrijeme , uveli u obitelj europskih pučana i dobili potporu i priznanje predsjednika EPPa. Neću ni sada kalkulirati koja će to brojka biti, ali mogla bi mnoge iznenaditi, a pojedine razočarati“, poručio je Cvitanović.

„ Neka 12. listopada 2014. bude povijesni dan demokracije i jedinstva BH Hrvata, neka to bude prvi dan boljeg sutra“ , poručila je u svom govoru dr Diana Zelenika, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH. „Neka prvi naredni ponedjeljak bude prvi dan nove  ljepše, sretnije budućnosti“ , kazala je dr Zelenika.

Nositelj liste HDZa 1990 za zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH dr Zdravko Kuzman je poručio kako je „devedesetka“ hrvatska stranka drukčije retorike i komunikacije s ljudima iza koje bi ostajali korisni tragovi, a ne samo prašina, te da postoji niz prilika za izlazak iz postojeće političke i ekonomske krize.

Jasnu potporu Martinu Ragužu za člana Predsjedništva BiH  dao je i Hrvatski pravaški blok, stranka članica aktualnog HNSa, čiji se predsjednik Željko Koroman nalazi na listi HDZa 1990 za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.
„ Hrvatski pravaški blok i HDZ 1990 imaju sličnu političku platformu i mi dajemo jasnu potporu Martinu Ragužu za člana Predsjedništva BiH“ , kazao je Koroman.

Nakon predstavljanja kandidata upriličena je reprodukcija video-poziva u kojem je predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul pružio potporu kandidatu za člana predsjedništva BiH Martinu Ragužu i HDZu 1990 na predstojećim izborima. „Zadovoljsvo i čast mi je uputiti vam potporu, kako u osobno ime tako i u ime EPPa „, kazao je Joseph Daul putem videopoziva.

Uz stranačku himnu „Ovo je naša zemlja, tu žive naši snovi “, svi kandidati okupili su se s predsjednikom Martinom Ragužom  na pozornici ,burno pozdravljeni od okupljenih , čime je Rama potvrdila da je odlučila podvući, ne jednu, nego dvije crte, kako je to istaknuo i dopredsjednik HDZa 1990 dr Jozo Ivančević.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar