Prozor polako dobiva novo ruho kakvo nema nijedan grad u BiH

Prozor polako dobiva novo ruho kakvo nema nijedan grad u BiH

RAMA – Općina Prozor-Rama je od svibnja ove godine jedno od najvećih gradilišta u širem okruženju. Upravo u svibnju započela je realizacija projekta uređenja ulica u Prozoru financirano sredstvima same općine i Europske investicijske banke. Projektom je predviđeno suvremeno uređenje vodovoda, kanalizacije s kolektorom u Poniru, elektro i telekomunikacijskih vodova, a kao završetak je uređenje samih ulica s novom asfaltnom podlogom i trotoarima. Sve je to predviđeno potpisanim ugovorom u vrijednosti od oko 4 milijuna maraka. Predviđene su i određene zelene površine.
Posao za Ramljake
Jučer je započelo izvođenje radova na asfaltiranju glavne ulice, odnosno ulice Kralja Tomislava.  Završetkom jednog dijela ove ulice omogućuje se poboljšanje u komunikaciji kako vozila tako i pješaka budući da je zbog velikih radnih zahvata komuniciranje bilo otežano.
Radove na uređenju grada izvode radnici iz “Grude putova“, no pored njih angažirano je više od 40 domaćih radnika bilo kao pojedinaca, bilo kao kooperanata, te radnici komunalnog i elektro poduzeća.
U isto vrijeme izvode se radovi na dogradnji zgrade Srednje škole Prozor gdje radove izvodi “GS građenje” čiji su uposlenici upravo iz Rame. Dogradnju škole financira Općina gdje je samo za prvu fazu izdvojeno 300 tisuća maraka. Kada se tome doda radove J.K.P “Vodograd” koji se izvode na završetku vodovoda onda se može vidjeti kako više od 120 radnika iz općine Prozor-Rama izravno sudjeluje u izvođenju radova i plaću zarađuju u svojoj općini.
Veliki projekt
Ovim velikim građevinskim radovima na području Rame treba pridodati i uređenje zelene tržnice u Prozoru, izgradnju gradske mrtvačnice te asfaltiranja na području Uzdola, Krča i Borovnice koje treba započeti ovih dana.
Nezaobilazna je izgradnja kružnog toka na ulazu u Prozor iz pravca Jablanice.
“Teško je bilo ući u ovako veliki projekt, no, ovo je bilo nužno uraditi. Prozor je jednostavno bio zapušten, kako prije rata tako i u poslijeratnim godinama. Osigurali smo sredstva za ovaj projekt, kako za sam grad, tako i za infrastrukturu na drugim dijelovima općine. Do sada nijedan grad u BiH nije na ovakav način uređen. Svi ćemo biti prezadovoljni nakon završetka  radova”, izjavio je načelnik općine dr. Jozo Ivačević.
Dnevni list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar