Prozor-Rama: Održana sjednica Središnjeg odbora HDZ 1990

Prozor-Rama: Održana sjednica Središnjeg odbora HDZ 1990

HDZ 1990 je jučer, 21. veljače 2015. godine, održao petu sjednicu Središnjeg odbora u Prozor – Rami.
Uz nazočnost preko 100 izaslanika iz svih prostora Bosne i Hercegovine, Središnji odbor je raspravljao o implementaciji odluka donesenih na prošlom zasjedanju Središnjeg odbora,  ostvarenim rezultatima na Općim izborima 2014., budućim smjernicama djelovanja HDZ-a 1990, kao i o raspisivanju unutarstranačkih izbora.
Poseban naglasak stavljen je na stanje odnosa u BiH i nužnosti odlučne uloge na europskom putu s ciljem poboljšanja socijalne, ekonomske gospodarske situacije naše zemlje, koja bi rezultirala boljim životnim standardom i smanjenim siromaštvom u našoj zemlji.
„HDZ 1990 je u potpunosti implementirao odluku prošloga zasjedanja Središnjeg odbora, kojom smo se opredijelili za samostalan nastup na izborima s ciljem osnaživanja pluralizma unutar hrvatskog  političkog bića unutar BiH, sa ispuženom rukom i pozivanjem na dogovor drugih hrvatskih stranaka na prostorima i razinama na kojima je nacionalna pozicija ugrožena“, kazao je predsjednik Središnjeg odbora, dr. Nediljko Rimac, naglasivši kako je naša spremnost na dogovor nije prihvaćen.
Središnji odbor je usvojio analizu Predsjedništva HDZ-a 1990, koje je iscrpno i decidno, u više navrata, raspravljalo o ostvarenim rezultatitma Općih izbora 2014. HDZ 1990 je ostvario rezultat koji nas čini strankom  koja je zastupljena na svim razinama zakonodavnih tijela unutar svih domova.  Iskazujući zadovoljstvo ostvarenim rezultatom, Središnji odbor je konstatirao kako potencijal koji  ideja HDZ-a 1990 artikulira, kao i širok spektar za napredak trebaju rezultirati osnaživanjem stranačke infrastrukture, kako bi HDZ 1990 u budućnosti bio još snažniji čimbenik na političkoj sceni naše zemlje i hrvatskog naroda unutar nje.
„HDZ 1990 već nekoliko godina ukazuje, a i danas ukazuje na nužnost reformi unutar HNS-a, kako bi on u budućnosti činio krovno, nadstrančko i strateško tijelo hrvatskoga naroda unutar cjelovite Bosne i Hercegovine“, kazao je predsjednik Raguž, naglasivši kako je u izuzetno kompleksnoj poziciji, u kojoj se nalazi naša zemlja, Hrvatima potrebno strateško tijelo u kojem bi se odluke donosile koncenzusom, a ne stranačkim nadglasavanjima.
 „HDZ 1990 će sa takvim, već od ranije poznatim, stavom nastupiti na Općem zasjedanju HNS-a, koje je predviđeno 28. veljače“, zaključio je predsjednik Raguž, kazavši kako će HDZ 1990, svojim djelovanjem unutar HNS-a, ustrajati na postavljanju prioriteta na zaustavljanje egzodusa i stalnog iseljavanja.
Središnji odbor je na današnjoj, petoj sjednici donio Odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora na lokalnim i županijskim razinama, koja će biti provedeni u razdoblju od 6 mjeseci. „Unutarstranački izbori manifestiraju daljnje korake u procesu profiliranja i osnaživanja infrastrukture HDZ-a 1990“, kazao je glavni tajnik HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović.
HDZ 1990

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing