PROZOR-RAMA: Svi putni pravci prohodni, nastava u školama skraćena!

PROZOR-RAMA: Svi putni pravci prohodni, nastava u školama skraćena!

Svi putni pravci na području općine Prozor-Rama su prohodni, doznali smo u nadležnoj Općinskoj službi.

– Sve raspoložive ekipe za održavanje cesta su na terenu, do svih mjesta u općini se može doći, kazali su nam u Službi, prometuje se otežano kroz neka sela gdje su ceste tijesne, ali je prohodno. Molimo sugrađane za razumijevanje i pozivamo ih da prilikom čišćenja ispred kuća ne bacaju snijeg na prometnice, kako ne bi ometali promet i sigurnost građana.

Zbog snijega, koji i dalje pada, u svim školama u općini nastava će se do daljnjeg, ovisno o vremenskim prilikama, u suglasnosti s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ-a, odvijati skraćeno.

Stanje na cestama 16. 12. 2018. u 09 : 50 sati (BIHAMK)

Zbog popriječenog teretnog vozila na magistralnom putu M-17 Ivan Sedlo- Podorašac zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na području Donje Jablanice (M-17) policija iz saobraćaja isključuje vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

Zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetujemo pojačan oprez na svim putnim pravcima. Posebnu pažnju skrećemo na dionice magistralnih puteva M-17 Konjic-Drežnica, M-16 Kupres-Livno-Kamensko i M-16.3 Kazaginac-Prisika.

Zbog nepovoljnih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno – Blidinje.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar