Prozor-Rama uskoro dobiva tvornicu metalnih proizvoda

Prozor-Rama uskoro dobiva tvornicu metalnih proizvoda

U ime tvrtke GS- Tvornica mašina Travnik, direktorica Snježana Kopruner na adresu Općine Prozor – Rama i Načelnika, dr. Joze Ivančevića, uputila je Pismo namjere za otvaranje pogona metalske industrije u Prozoru – Rami. Ova tvornica proizvodi bicikla, a njihov električni model vozi čak i Ronaldo

Pismo je rezultat višemjesečnih nastojanja rukovodstva Općine da ovu renomiranu tvornicu dovede u Prozor – Ramu kako bi upravo ovdje organizirali novu proizvodnju u oblasti obrade metala. Tvornica GS TMT Travnik poznata je po vrlo inovativnim proizvodima koje radi kroz suradnju sa njemačkim partnerima.

Električna verzija

Posebno mjesto u proizvodnom asortimanu čini električni bicikl iznimnih kvaliteta (vozi ga i Ronaldo), a u završnoj fazi razvoja je električno dostavno vozilo, također razvijeno za njemačkog partnera i za europsko tržište. Veliki dio posla odrađuje se i za druge njemačke kompanije, a riječ je o raznim metalnim sklopovima.

Po navodima iz Pisma namjere, proizvodnja u Prozoru – Rami pokrenuti će se krajem ove i početkom 2022. godine, ispočetka u prostoru od 2000 m2, sa 36 uposlenika, da bi kroz narednih devet mjeseci broj uposlenika porastao za 60. Treća faza, najavljena u Pismu namjere, planira biti razrađena tijekom 2023. godine i njome bi se značajno povećao broj uposlenika uz kreiranje posebnog kampusa u kojemu bi se objedinili proizvodnja, istraživanje i razvoj, ali i dodatni sadržaji potrebni za zadovoljne uposlenike.

Prelazak u svaku narednu fazu biti će uz uvjet uspješnosti organiziranja prethodnih faza. Cijela investicija u prve dvije faze predviđa ulaganja od oko 7 milijuna KM

Saznajemo da GS TMT ima dosta ugovorenih poslova sa njemačkim partnerima, te da će s tog gledišta pogoni u Prozoru – Rami biti dosta uposleni. Presudnu ulogu imati će činjenica obučenosti i spremnosti radnika na kvalitetan rad u metalskoj industriji.

Općina Prozor – Rama je do ovog Pisma namjere došla kroz višemjesečne razgovore sa direktoricom Snježanom Kopruner i tehničkim rukovodstvom tvornice. Poznato je da su u konkurenciji za otvaranje pogona bili i drugi gradovi u okruženju (Livno, Tomislavgrad, Ljubuški) ali i Zadar. Ipak, zalaganjem Općine, posebno Načelnika Ivančevića, odlučeno je da je prvi izbor za tvornicu upravo općina Prozor – Rama. “Bude li sve kako je planirano, metalska industrija u Prozoru – Rami ponovno će oživjeti, a nadamo se da će postati i nositelj razvoja ove Općine”, rekao je načelnik općine dr. Jozo Ivančević.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar