Prvi laptop u svijetu s bežičnim punjenjem baterije

Prvi laptop u svijetu s bežičnim punjenjem baterije

Latitude 7285 – prvo prijenosno računalo u svijetu s tehnologijom za bežično punjenje baterije je dostupno, ali i zahtjevno po pitanju radnog mjesta koje ne smije biti od metala

Dell je na ovogodišnjem pedesetom po redu CES sajmu najavio prvo prijenosno računalo u svijetu koje je opremljeno tehnologijom za bežično punjenje baterija – Latitude 7285. Sedam mjeseci kasnije, prijenosnik je konačno i dostupan za kupnju. Podsjetimo, Latitude 7285 ima 12,3-inčni IGZO zaslon rezolucije 2.880 x 1.920 točaka, pogone ga Intelovi procesori iz Kaby Lake serije i može imati do 16 GB RAM-a i 512 GB podatkovnog prostora (SSD). Kupac pri kupnji može izabrati između tri različite tipkovnice –Travel, Productivity i Wireless Charging.

Najzanimljivija je dakako posljednja koja omogućava da se baterija u prijenosnom računalu napuni bežičnim putem. No, koliko god se činilo jednostavnim, toliko i nije. Naime, osnovna cijena prijenosnika je oko 1.200 USD, a da bi se baterija mogla puniti bežičnim putem potrebno je uz posebnu tipkovnicu nabaviti i posebnu podloškušto će u konačnici cijenu povisiti za oko 550 USD, piše Bug.hr.

Zatim, potrebno je paziti i na kakvoj se podlozi koristi računalo jer podloška neće raditi na stolovima od metala. U tom slučaju Dell preporučuje da se ispod njihove podloške stavi dodatna, koja nije od metala i koja je visine barem 50 milimetara. Dodatni problem je i u tome što kada se zaslon razdvoji od tipkovnice kako bi se koristio kao tablet, bateriju nije moguće puniti bežičnim putem. Dellov pristup možda nije najjednostavniji, ali je prvi u svijetu koji omogućava bežično punjenje baterije na prijenosnim računalima. Detaljnije specikacije, dostupne konguracije te cijene možete provjeriti ovdje, na službenoj internetskoj stranici proizvođača.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar