PRVI PUT U POVIJESTI OLIMPIJSKIH IGARA To se još nije dogodilo, majka i sin zajedno nastupaju!

PRVI PUT U POVIJESTI OLIMPIJSKIH IGARA To se još nije dogodilo, majka i sin zajedno nastupaju!

Olimpijske igre pune su zanimljivih priča. Jedna od njih svakako je i ona pištoljašice Nino Salukvadze, koja će u Riju nastupiti na svojim osmim Igrama. Od Seoula 1988. gdje je bila olimpijska pobjednica na 25 m i srebrna na 10 m za Sovjetski Savez, nije propustila niti jedne Igre. Natjecala se i u Barceloni, Atlanti, Sydneyu, Ateni, Pekingu gdje je bila brončana (10 m) i Londonu.

Sada, sa svojih 47 u Riju će imati pravu obiteljsku priču jer na ovim Igrama nastupit će i njezin 18-godišnji sin Cotne Mačvariani.

I trener je iz obitelji

Bit će to prvi put da se na istim Igrama natječu i majka i sin.
– Vrlo sam sretna i ponosna što ću se natjecati uz sina – rekla je Nino.
– Potrudit ćemo se biti dobri, ali ja ću prije svega ovdje biti velika sinova navijačica.
Zanimljivo je da ih oboje trenira Vahtang Salukvadze, Ninin otac, a Cotneov djed. Nino se od 1996. natječe za Gruziju, kojoj je u Pekingu donijela olimpijsku broncu.
– Jako sam sretna što predstavljam Gruziju, ali milijun puta sam sretnija kao majka što je moj sin uspio izboriti Rio.

U olimpijskoj povijesti do sada je zabilježeno da su u Parizu 1900. godine nastupile majka i kći u golfu te u Londonu 1908. majka i kći u streličarstvu. No, zato su se očevi i sinovi natjecali zajedno na 56 olimpijskih borilišta, a očevi i kćeri na njih dvanaest.
– Moja majka, koja je gotovo u mojim godinama osvojila olimpijsko zlato za SSSR, kaže da je u to vrijeme imala bolje uvjete za trening nego ja sada, ali i više iskustva s turnira. Kaže da mi nemamo taj luksuz sada i ne zahtijeva nikakve rezultate od mene. Mislim da je to njezin način da me smiri i smanji svoju nervozu tijekom olimpijskog turnira – rekao je Cotne.
– U Riju ću predstavljati svoju zemlju, sebe, ali i majku.
Ovaj sjajni dvojac bit će jedini članovi gruzijskoj sastava u streljaštvu. Nino će nastupiti s pištoljem na 10 i 25 m, a Cotne na 10 i 50 m.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar