Prvi saznajemo detalje rebalansa

Prvi saznajemo detalje rebalansa

Ovih dana se u Uredu općinskog Načelnika  ubrzano provode pripreme za prvi ovogodišnji rebalans općinskog proračuna. Naime, dobivena presuda koja je protiv JP Elektroprivreda HZ HB zbog netočno obračunatih naknada za korištenje hidroakumulacijskih objekata pokrenuta prije više od dvije godine postala je pravosnažna. Također se počeo koristiti i kredit i bespovratna sredstva Europske investicijske banke te je bilo potrebno uraditi rebalans proračuna.
 
Ovim izmjenama se općinski proračun povećava za čak 13 i pol milijuna KM te iznosi 27.175.000 KM.
 
Izmjenama se najviše sredstava upućuje u kapitalne projekte te će se do kraja godine u namjene izgradnje vodovoda i kanalizacije, u putove i ceste, u izgradnju zgrada socijalnog  karaktera, u rekonstrukcije i izgradnje školskih objekata i nabavku opreme, u izgradnju sortirnice otpada te u poduzetničke projekte vezane za novo zapošljavanje  utrošiti skoro 19 milijuna KM.
 
Poznato je da će se povećati stipendije studentima za narednu školsku godinu za 50%, da je u proračun ugrađen trošak prijevoza srednjoškolaca u visini od 100%. Posebno je značajno povećana stavka kojom su predviđena ulaganja u poduzetničke zone, sve vezano za potpore novom zapošljavanju, koja će po prvim projekcijama rebalansa iznositi skoro 3 milijuna KM.
 
Rebalans je još na usklađivanju, a saznajemo da će se sjednica Općinskog vijeća na tematiku rebalansa održati početkom idućeg tjedna.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar