Punih 17 godina pokušava proći na vozačkom ispitu, ali – ne ide: Na teoriji pao čak 192 puta

Punih 17 godina pokušava proći na vozačkom ispitu, ali – ne ide: Na teoriji pao čak 192 puta

Nesretni Poljak već 17 godina ne može proći teorijski dio vozačkog ispita, a nedavno je pao po 192. put, no ne namjerava odustati.

Jedan Poljak mogao bi se upisati u Guinessovu knjigu rekorda s jednim vrlo neuobičajenim i neslavnim. Naime, mještanin Piotrkówa Trybunalskog, gradića u blizini Lodza pao je čak 192. put na teorijskom dijelu vozačkog ispita. Nesuđeni vozač ne namjerava odustati, iako je već potrošio tisuće eura, jer kaže da voli automobile.

“Možda je vrijeme da ograničimo broj izlazaka na ispite na dvadeset ili trideset puta. Ako tada ne možete položiti ispit i ako ne znate prometna pravila, to na kraju može ugroziti ostale sudionike u prometu”, objasnio je Stanisław Kobusiewicz, instruktor vožnje u gradu u kojem nesretnik polaže ispite.

U Poljskoj se teorijski dio ispita sastoji od 32 pitanja koja nose od jednog do tri boda. Maksimalan broj bodova je 74, dok je za prolaz potrebno 68 bodova, što znači da je moguće pasti sa svega tri netočna odgovora. Oni koji pristupe ispitu imaju svega 25 minuta za rješavanje ispita, a prolaznost je oko 70 posto, doznaje HAK revija.

Nesretni je Poljak imao 33 godine kada je prvi put polagao teorijski dio vozačkog ispita. Sada mu je 50, što znači da već 17 godina bezuspješno pokušava odgovoriti na 32 pitanja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing