Puškov: Rezolucijom o Srebrenici zavađaju se balkanski muslimani s Beogradom

Puškov: Rezolucijom o Srebrenici zavađaju se balkanski muslimani s Beogradom

Rezolucija o Srebrenici je pokušaj da se negativno utječe na odnose Srbije i BiH, odnosno da se suprotstave Beograd i muslimani na Balkanu, smatra Puškov.
 
Moskva je uvijek podržavala Srbiju kada je ona jasno iskazivala svoju poziciju, uvijek je branila njezinu sigurnost i suverenitet, kad god je Srbija iskazala jasan stav, Rusija ju je podržala, rekao je predsjednik Vanjskopolitičkog komiteta Državne dume Ruske Federacije Aleksej Puškov.

Puškov je to rekao medijima odgovarajući na pitanje hoće li Rusija uložiti veto na rezoluciju o Srebrenici.

Prema njegovom mišljenju, taj projekt je prije svega način da se pritisne Srbija, koja ne pristaje da uvede sankcije Rusiji.
"Pretpostavljam da je rezolucija forma u kojoj se Srbiji šalje signal krajnjeg nezadovoljstva pojedinih zapadnih krugova.
Također, to je pokušaj da se negativno utječe na odnose Srbije i BiH, odnosno da se suprotstave Beograd i muslimani na Balkanu.

Treći razlog jest da se još jednom potvrdi ispravnost agresije NATO protiv Jugoslavije. Ako se kaže da je to bio genocid, a nije bio, onda to opravdava i zapadnu agresiju i odvajanje Kosova ", rekao je Puškov.

Kada je riječ o Turskom toku, Puškov je rekao da je u ovom trenutku rano govoriti hoće li će on proći kroz Srbiju i za sada je najvažnije da ovaj projekt uspije na razinu Rusije i Turske.

Puškov je podsjetio kako su ruski i turski predsjednici Putin i Erdogan ovih dana u Bakuu o Turskom tijeku razgovarali iza zatvorenih vrata.

"Mislim da se Ankara neće odreći Turskog toka, jer joj on daje mnogo veću poitička i ekonomsku težinu na Bliskom istijeku iu južnoj Europi, tako da bi Turski tok mogao dobiti i nastavak u obliku distribucijske mreže plinovoda kroz Europu, uključujući i Srbiju", rekao je Puškov.
dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing