Pucnjava u Bihaću: Migranti se sukobili s policijom kod Bihaća

Pucnjava u Bihaću: Migranti se sukobili s policijom kod Bihaća

U migrantskom kampu na lokalitetu Lipa, kod Bihaća, došlo do pobune većeg broja migranata koji su pričinili i materijalnu štetu na jednom od policijskih vozila, a policija je bila prinuđena upotrijebiti vatreno oružje i u zrak ispaliti hitce upozorenja.

Načelnica Krim-policije Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Snežana Galić rekla je da je sve počelo u ponedjeljak, 11. svibnnja, u 1.30 sati iza ponoći kada se od 200 do 300 migranta pobunilo zato što im, navodno, nije omogućena liječnička pomoć.

Prema njenim riječima, migranata iz ovog centra bacali su kamenje i druge predmete prema policajcima i radnicima koji rade na osiguranju kampa, ali ozlijeđenih nije bilo, javlja SRNA.

“Da bi zaštitili sebe i svoje živote, policijski službenici su u tom trenutku ispalili dva hitca upozorenja u zrak, a u centar su upućene i dodatne snage radi uspostavljanja reda”, navela je Galić.

Ona je rekla da je situacija u kampu trenutno mirna, te da pripadnici županijskog MUP-a rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i identifikaciji inicijatora pobune.

Galić je kazala da pripadnici MUP-a svakodnevno provode aktivnosti kada je riječ o izmještanju migranata sa javnih površina i iz napuštenih objekata u Bihaću.

“Odvozimo ih u kamp Lipa, a oni se vraćaju. Migrantima je zanimljiv Bihać i granica, odnosno izlaz u zemlje EU”, kazala je Galić i dodala da su i jutros dva autobusa s migrantima odvezena u ovaj kamp.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar