Putin naredio djelomičnu mobilizaciju: ”Krećemo od danas.”

Putin naredio djelomičnu mobilizaciju: ”Krećemo od danas.”

Putin je izjavio kako će brojni časnici dobiti dodatnu obuku te rekao: ”Provest ćemo referendum da ljudi u tim regijama slobodno izraze svoje mišljenje. Mislim da je ovo rješenje neophodno da bi zaštitili svoj suverenitet. Također, provest ćemo djelomičnu mobilizaciju. Naglašavam – djelomičnu. Krećemo od danas.”

Nakon velike objave, ponovno se okomio na Zapad

“Prešli su sve linije, stalno čujemo prijetnje ruskom narodu. Pričamo o gradovima na našoj granici. Koriste dronove i žele prebaciti rat na naše područje. Pričaju i o nuklearnoj ucjeni preko NE Zaporižje.”

Cilj zapada uništiti Rusiju i natjerati je da se bori u raznim regijama

“Došli su na naše granice i nastavljaju s mržnjom prema Rusima, pogotovo u Ukrajini. Odbijaju mirno rješenje u Donbasu, a naša specijalna vojna operacija je bila neizbježna. Morali smo očistiti područje od nacista i okupacijskih snaga”, kazao je Putin.

“Na našoj strani se bori profesionalna ruska regularna vojska, ali i vojnici iz drugih zemalja. Razgovarat ćemo o koracima zaštite našeg suvereniteta, podršci, volji i želji naših građana da sami odlučuju o svojoj volji”, istaknuo je.

“Prvi put od početka operacije reći ću da imamo pozitivne reakcije, ali Zapadu nije do mirnog rješenja. Kijevski režim koristi strane plaćenike i NATO vojsku protiv vlastitog naroda i to još od vojnog puča 2014. godine.”

“Na brutalan način tjeraju svoju volju drugim ljudima. Cilj Zapada je i dalje oslabiti i uništiti Rusiju, oni to otvoreno govore”, zaključio je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing