Putinova osveta: Ruski avioni uništavaju srce ISIL-a u Siriji

Putinova osveta: Ruski avioni uništavaju srce ISIL-a u Siriji

Putin nije dugo čekao. Nedugo nakon što je od sigurnosnih službi stigla službena potvrda da su putnički zrakoplov Metrojet iznad Sinaja srušili teroristi, ruski vojni zrakoplovi započeli su snažno bombardirati Raqqu – glavno uporište ISIL-a u Siriji.

– U ovom trenutku ruske snage izvode žestoke zračne napade u Raqqi, što pokazuje da i oni postaju svjesni koliku prijetnju predstavlja Islamska država i tko je neprijatelj broj 1 u Siriji – javio je Reuters pozivajući se na izjavu visokog francuskog dužnosnika.

‘Pojačat ćemo bombardiranja’

Putin, u crnom odijelu, predvodio je u utorak minutu šutnje u počast žrtvama napada. Potom je šefovima svojih sigurnosnih službi i vojnim zapovjednicima rekao da je riječ o jednom od najkrvavijih zločina u modernoj ruskoj povijesti i naredio protuudar.

– Aktivnosti našeg zrakoplovstva u Siriji ne mogu samo biti nastavljene. One moraju biti pojačane tako da ti kriminalci shvate da je odmazda neizbježna – rekao je.

Putin će tijekom dana posjetiti ministarstvo obrane gdje će ga uputiti u pojedinosti intenzivnijih napada na ISIL.

Putin nudi 50 milijuna dolara za informacije

– Svatko tko pokuša pomoći tim krimnalcima mora znati da će također snositi posljedice – rekao je.

Rusija je spremna ponuditi 50 milijuna dolara nagrade u zamjenu za informacije koje bi dovele do identifikacije “terorista” odgovornih za pad ruskog putničkog zrakoplova na egipatskom Sinaju u kojem su poginule 224 osobe, objavile su savezne sigurnosne službe (FSB).

– FSB se obraća ruskoj i međunarodnoj zajednici da joj pomognu u identifikaciji terorista. Nagrada od 50 milijuna dolara isplatit će se za informacije koje bi pomogle u privođenju tih kriminalaca – priopćio je FSB na svojoj Internet stranici.

24sata

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing