Radije daju novac narkomanu nego beskućniku s djetetom

Radije daju novac narkomanu nego beskućniku s djetetom

Jedan je šaljivac u New Yorku proveo društveni eksperiment kako bi saznao tko će “zaraditi” više milosrđa: samohrani otac beskućnik ili korisnik droga i alkohola. Rezultat je ispao prilično šokantan.

U skrivenoj kameri Coby Persin se odjenuo kao beskućnik i pretvarao da prosjači. Najprije je uz sebe držao natpis na kojem je pisalo: “Beskućnik treba novac za drogu, travu i alkohol” i u samo sat vremena uspio je skupiti pristojnu sumu novca.
 

 

Beskućniku-ovisniku uglavnom su pomagali mlađi muškarci, a neki su ga poticali uz riječi “samo se napuši, čovječe, samo se napuši” ili “pobrini se da boca bude velika”.
Međutim, stvari su se promijenile kada je postavio drugi natpis na kojem je stajalo: “Beskućnik samohrani otac treba novac za obitelj”, a na pločniku mu se pridružila i mala djevojčica.
Gotovo cijeli sat nije mu pristupio baš nitko. Ljudi su prolazili potpuno ignorirajući “par u problemima”.

‘Vama treba više nego meni’

Ironično, jedina osoba koja je dala novac “ocu” i njegovom “djetetu” bila je žena koja je sama beskućnica, i koja im je dala sve što je zaradila taj dan govoreći: “Vama treba puno više nego meni. Vi i vaša mala djevojčica”.
Persin rekao je za RT da je i sam ostao iznenađen rezultatima pokusa koji je proveo, jer je pretpostavljao da će sve svi moći poistovjetiti s beskućnikom s djetetom jer “svatko ima mlađu sestru ili kćer”.
“Najviše od svega me uznemirilo što su tamo prolazili roditelji sa svojom djecom, a gledali su u mene i moju lažnu kćer i nastavljali dalje kao da smo nevidljivi”, rekao je.
Persin vjeruje da Njujorčani podržavaju “nekog tko traži za travu jer misle da je to cool“.
net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar