Radiotelevizijski servis Srbije “vjenčao” Čovića i Dodika

Radiotelevizijski servis Srbije “vjenčao” Čovića i Dodika

Državni radiotelevizijski servis Srbije je u Dnevniku, koji je emitiran 13. svibnja, “vjenčao” lidera HDZ-a Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Iako je, očigledno, riječ o grešci, mnoge je nasmijalo da je predsjednik HDZ potpisan kao Dragan Čović Dodik u prilogu o obilježavanju Dana vojske RS-a u kojem su puštane Dodikove izjave da će “Treći pješadijski puk Oružanih saga BiH iduće godine prilikom postrojavanja obući uniforme Vojske RS-a” i Čovićeve reakcije na to.

Podsjećamo, u Čovićevoj reakciji na Dodikove izjave on je rekao da svako ima svoje viđenje i da je svakome na volju da u ambijentu kakav je u BiH dolijeva ulje na vatru, kako misli da je to najprikladnije.

“Ja prepuštam kolegama na terenu da dalje nastave sa nadmudrivanjima i stvaranju slike o nama”, kazao je tada Čović za RTS.

Mnogi korisnici društvenih mreža komentirali su ovaj propust RTS-a na šaljiv način, a najćešći su bili oni da su mnogi znali za “brak” lidera HDZ-a i SNSD-a, a da je on sada samo postao služben.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar