Radončić: Nije točno da smo zaposlili 27.000 ljudi, a najveći uspjesi su jedan tunel i trotoar

Radončić: Nije točno da smo zaposlili 27.000 ljudi, a najveći uspjesi su jedan tunel i trotoar

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić obratio se javnosti na  novogodišnjoj konferenciji za medije.

Radončić je analizirao proteklu godinu, te odgovarao na brojna pitanja velikog broja okupljenih novinara.

– SBB procjenjuje da je 2016. godina bila ona sa polovičnim uspjesima. Napravili smo nekoliko važnih iskoraka. Predali smo kredibilnu aplikaciju, imamo relativan mir u Federaciji BiH, dosta smo uradili na provedbi reformske agende, rekao je Radončić, pa nastavio:

– Nismo zadovoljni stanjem u infrastrukturi. Otvorili smo jedan tunel, netko je otvorio trotoar… i to su nam najveći graditeljski uspjesi, dodao je lider SBB-a.

Novinare je zanimao odnos sa koalicionim partnerom SDA i Bakirom Izetbegovićem.

– Ne prihvatam ničiju ucjenu. Volim koaliciju u koju smo ušli nakon višemjesečnih molbi SDA jer je u Federaciji bio kolaps. Dali smo sva ministarska mjesta SDA, dali smo direktorske pozicije, tri najveće kompanije. Da bih očuvao koaliciju ležao sam tri mjeseca pod političkom optužnicom, a nisam je htio razbiti, a plan je bio da je razbijem. Odjednom imamo dodatni zahtjev, rekao je Radončić.

Lider SBB-a osvrnuo se i na Izetbegovićeve jučerašnje izjave.

– Ne postoji takav koalicioni dogovor koji podrazumijeva da SDA bude s SBB-om i zajedno s Avazom koji ima neovisnu uređivačku politiku. Ko je Izetbegović da veliki Avaz, koji je stariji od SBB-a i koalicije, ucjenjuje kako će pisati kako bi koalicija opstala!? Koalicija “da”, ultimatumi “ne”, izjavio je Radončić i dodao:

– Iako su dobri odnosi među Hrvatima i Bošnjacima, glavni problem leži između SDA i HDZ-a koje imaju mnogo problema i otvorenih pitanja za rješavanje. Trenutno imamo otežavajuću okolnost jer imamo probleme unutar najvećeg koalicijskog partnera, SDA. I tražit ćemo sastanke s njima da se to riješi. Obećali smo ljudima autoputeve moramo graditi toplovode, ceste, sve ono što je potrebno građanima, smatra Radončić.

Radončić se potom osvrnuo na navode u pojedinim medijima kako je u ovoj godini zaposleno na tisuće ljudi u BiH.

– Netko bi rekao da smo zaposlili 27.000 ljudi, a ja bih rekao da to nije točno. Statistika je varljiva nauka. To znači 270 fabrika sa 100 uposlenih. Ako mi netko može pokazati te kolektive – rado bi ih posjetio, dodao je Radončić.

Dnevni list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar