• Radovi na tunelu Crnaja teku po planu, pauza od početka lipnja
  • Radovi na tunelu Crnaja teku po planu, pauza od početka lipnja

Radovi na tunelu Crnaja teku po planu, pauza od početka lipnja

Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnom putu M17 između Konjica i Jablanice, za sada teku po planu i zacrtanom dinamikom, a maksimalna čekanja vozača na prolazak kroz tunel kreću se od sedam do devet minuta, potvrđeno je Feni iz JP Ceste Federacije BiH.

U tunelu se trenutno izvode betonski radovi na podnožnom svodu i temeljima kako bi se stvorili uslovi za izradu hidroizolacije i sekundarne obloge. Također se izvode radovi na reprofilaciji postojeće betonske obloge na oporcima i kalotnom dijelu tunela, a tim radovima stiču se uslovi za polaganje drenaže i hidroizolacije u tunelu.

 

“Obzirom na to da je planirano tijekom ljetnih mjeseci da se stvore uvjeti za dvosmjerni promet uglavnom su planirani radovi na temeljima, podnožnom svodu, polaganju drenaže i stvaranju uvjeta za izradu hidroizolacije u tunelu. Pauza će trajati od početka lipnja do kraja kolovoza mjeseca”, istakli su iz JP Ceste FBiH.

Do sada se maksimalna čekanja sudionika u prometu na prolazak kroz tunel kreću od sedam do devet minuta, a iz tog poduzeća navode kako nastoje da održe taj ritam

“U dosadašnjem periodu od početka radova ulažu se maksimalni napori da se sačuva ovaj trend zadržavanja. Uglavnom za vikende se dešava pojačani promet kada se propuštanje kolona vrši ručno s radnicima. To se radi tako da se propušta ona strana tunela na kojoj se saobraćaj više nakuplja te se zaista sve čini da učesnici u prometu imaju što kraća zadržavanja na prolaz kroz tunel Crnaja”, naglasili su iz Javnog poduzeća Ceste.

Što se tiče pandemije, naveli su kako je trenutno stanje na gradilištu zadovoljavajuće, ali da je u ovim okolnostima teško predvidjeti može li doći do problema zbog Covid- 19. “Naša očekivanja su da će ideja nabavke cjepiva pokrenuta od strane privrednog sektora, a za koju su zainteresirani i sudionici u realizaciji projekata, biti i realizirana što bi zaista bilo dobro za građevinsku operativu obzirom na to da je započeto puno projekata u cestogradnji”, poručili su iz JP Ceste FBiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing