Rafa Benitez zna tko je najjača karika Reala ‘Luka nam daje kvalitetu, ravnotežu i smisao’

Rafa Benitez zna tko je najjača karika Reala ‘Luka nam daje kvalitetu, ravnotežu i smisao’

Real je osigurao prvo mjesto, Rafa Benitez startao je sa samo četvoricom, koji su počeli u El Clasicu (Ronaldo, Modrić, Bale, Varane), kontrolirali su utakmicu i vodili 4:0, da bi na kraju posve spustili gard i dozvolili Šahtaru da ušminka poraz (4:3). U Lavovu je bilo golemo zanimanje za gostovanje Kraljevskog kluba, koji je vratio barem malo osmijeh na lice. Luka Modrić je konačno zabio gol, premijerno ove sezone u 17. utakmici (nije bio strijelac od 27. rujna 2014. i Villarreala), prvi put u Ligi prvaka od 13. prosinca 2013. i Kopenhagena, četvrti u karijeri u elitnom natjecanju.

Ronaldo mu je asistirao, zamijenili su uloge. Casemiro je dugom loptom našao Portugalca, on je pobjegao obrani i s desne strane dodao pred golomModriću, koji je pogodio iz prve sa 7-8 metara. Igrao je do 62. minute, bio središnja figura u veznom redu, koji je ponovno učvrstio Casemiro. Mateo Kovačić dobio je 90 minuta, solidno ih je odradio, posebno zapaženo u nekim defenzivnim akcijama.

– Dobro smo reagirali nakon Barcelone i vratili se pozitivi. Morate vagati mnoge stvari, mi smo za 78 minuta igrom dobili utakmicu. Tada smo držali da je sve riješeno i napravili neke pogreške. Važno je povećati konkurenciju zato sam rotirao ekipu. Osjećaj je ugodan, odigrali smo veliku utakmicu do pred kraja. Kako smo primili golove, i ove i ukupno 10 u zadnja tri nastupa, to moramo dobro proanalizirati – komentirao je trener Reala, te na pitanje o Modriću odgovorio:

 – Nije mi drago isticati pojedince. Postoje igrači o kojim se govori manje, ali su ključni za ravnotežu i smisao igre. Želim naglasiti da su svi pridonijeli, moramo zadržati razinu. Neki su manje zvučni, a donose nam kvalitetu i balans.
jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar