RAKETIRAN I KIJEV: U napadu projektilima poginulo najmanje pet osoba, među njima i dijete

RAKETIRAN I KIJEV: U napadu projektilima poginulo najmanje pet osoba, među njima i dijete

Rano u petak širom Ukrajine oglašena su upozorenja na zračni napad, au više gradova u međusobno udaljenim regijama, između ostalog i u Kijevu, zabilježeni su i napadi projektilima, u kojima je dosad poginulo najmanje pet osoba, između ostalih i trogodišnje dijete.

U ruskom napadu na ukrajinski grad Dnjipro poginuli su mlada žena i trogodišnje dijete, rekao je gradonačelnik tog grada Boris Filatov u Telegramu, ne davši dodatne pojedinosti o napadu ili o drugoj šteti i žrtvama, prenosi Hina.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije stambene zgrade u plamenu u Umanu, gradu u središnjoj Ukrajini, koju je pogodio ruski projektil.

Načelnik vojne uprave u tom području Ihor Taburets izvijestio je da su pritom tri osobe poginule, a osam ih je ranjeno

Novinska agencija Interfax Ukrajina, pozivajući se na lokalne izvore, objavila je da su eksplozije poslije ponoći prijavljene u Kremenčuku i Poltavi u središnjoj Ukrajini, u Mikolajivu na jugu, kao iu Kijevu i regiji koja okružuje glavni grad.

Za te gradove trenutno nema pojedinosti o eventualno pogođenim ciljevima te štete i žrtvama. Gradska vojna uprava Kijeva priopćila je da su protuzračne jedinice u akciji.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar