Rama kao inspiracija za novu zbirku pjesama

Rama kao inspiracija za novu zbirku pjesama

Zbirka pjesama Srce vuče voljenoj Rami autora Ivana Čuljka izašla je iz tiska. Čuljkova poezija na sjetan način progovara o svemu onome što ga, kao Ramca u tuđini, još uvijek vuče ka njegovim korijenima. Nije rijetkost da je ramski kraj velika inspiracija za sve one koji se bave kreativnim radom.

 

Ivan tako kroz stihove opisuje povijest Rame, događaje, običaje, tradiciju i kulturu ramskog kraja općenito. Čuljak decidno kroz poeziju opisuje svoje svjetonazore, kao i način života u Rami. “Promocija knjige je bila planirana u većini mjesta gdje  žive Ramci, ali zbog novonastale situacije sve je odgođeno. Zainteresirani za knjigu mi se mogu javiti putem društvenih mreža”, dodaje Ivan Čuljak, autor zbirke.

 

 

O autoru

 

Ivan Čuljak, rođen 1961. godine u Ploči, općina Prozor-Rama, BiH. Osnovnu školu završava 1976. godine u Ripcima, a srednju školu završava 1979. godine u Prozoru. Do 1989. godine živi u Ploči, zaposlen u UNIS-u.

 

Iste godine trajno preseljava u Rovišće, Bjelovar, Republika Hrvatska, gdje živi i danas. Oženjen, otac troje djece.

 

Od 1991. godine, pa do umirovljenja 2006. godine, zaposlen u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj.

 

Do sada je objavio zbirku pjesama duhovnog sadržaja Boga psuju samo kukavice i zbirku pjesama Srce vuče voljenoj Rami, a u pripremi mu je i zbirka pjesama Križevi Škabrnje i Vukovara te zbirka ljubavne poezije Moj dragane dunjo moja.

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing