• RAMA IMA POTPORU I OD EUROPSKE KOMISIJE I OD REPUBLIKE  HRVATSKE
  • RAMA IMA POTPORU I OD EUROPSKE KOMISIJE I OD REPUBLIKE  HRVATSKE
  • RAMA IMA POTPORU I OD EUROPSKE KOMISIJE I OD REPUBLIKE  HRVATSKE
  • RAMA IMA POTPORU I OD EUROPSKE KOMISIJE I OD REPUBLIKE  HRVATSKE

RAMA IMA POTPORU I OD EUROPSKE KOMISIJE I OD REPUBLIKE HRVATSKE

Načelnik Općine Prozor-Rama ovog tjedna bio na službenim razgovorima u Zagrebu.

Prvi razgovori obavljeni su u Europskoj komisiji gdje se razgovaralo o  uključenju projekta „Veslački centri – Zajednički zaveslaji“ koji je prijavljeni Europskoj komisiji u okviru poziva za projekte prekogranične suradnje, zajedno sa partnerom iz Hrvatske, općinom Vrlika. Ovaj projekt zamišljen je kao nastavak uspješno realiziranog projekta „Od jezera do jezera“ koji se proveo također sa općinom Vrlika u okviru prvog poziva za prekograničnu suradnju BiH – Hrvatska.

Načelnika Ivančevića su u Europskoj komisiji informirali  da je novi projekt „Veslački zaveslaji“, kao šesti na rang ljestvici prihvaćenih projekata, već osigurao potporu Europske komisije od oko 1,3 milijuna eura, što se odnosi i na dio projekta u BiH i na dio projekta u Hrvatskoj. U narednih mjesec dana biti će izvršeni uvidi u sve prvorangirane projekte te će se znati hoće li se za naš projekt osigurati cjelokupni iznos od 2 milijuna eura, koliko iznose projekti Rame i Vrlike, ili će taj iznos biti nešto umanjen. U svakom slučaju, prilično je izvjesno da će našem projektu biti odobreno značajno financiranje od strane Europske komisije. Plan je da se kroz projekt izgradi objekt za smještaj sportaša i gostiju, vjerojatno hotel koji će biti u funkciji Veslačkog centra ali i u funkciji turizma u našoj općini.

U Središnje državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske Načelnik Ivančević je, zajedno sa izaslanstvom Doma za stare i nemoćne osobe „Rama“, sudjelovao na razgovorima sa državnim tajnikom, gosp. Zvonkom Milasom. Izaslanstvo iz Rame upoznalo je Državnog tajnika sa završnim aktivnostima na izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe koji se gradi na Šćitu, kao javna ustanova kojoj su osnivači općina Prozor – Rama i Kuća mira Franjevačkog samostana Rama – Šćit. Državni tajnik je iskazao daljnju potporu ovom vrijednom projektu, te prihvatio poziv da u narednom razdoblju posjeti općinu Prozor – Rama i Dom za stare i nemoćne, jer Republika Hrvatska, kroz svoj program pomoći Hrvatima izvan Hrvatske, daje i financijsku potporu izgradnji ove ustanove. Također je dogovoren i posjet Državnog tajnika i izaslanstva Vlade Republike Hrvatske, prilikom otvaranja ovog objekta koje je planirano u četvrtom tromjesečju ove godine.

„Poznato je da općina Prozor – Rama priprema brojne projekte i kandidira ih za sufinanciranje i europskim i hrvatskim i BH fondovima i institucijama. Potrebno je projekt dobro osmisliti i izraditi, te poslati u okviru nekog natječaja. Ali, time ne prestaje naša aktivnost – potrebno je pratiti projekt, surađivati sa ljudima i institucijama, lobirati za njegov uspjeh“, rekao  je dr. Jozo Ivančević, načelnik općine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing