Rama-Tex opravdao poticaje: Raste proizvodnja i izvoz

Tvornica Rama-Tex d.o.o. Gračac,  Prozor – Rama je, čini se, opravdala uložena sredstva koja je dobila po općinskom programu poticaja za zapošljavanje. 

Kompanija je do 30.06.2015. godine, dakle u točno tri godine proizvodnje, ostvarila izvoz od ukupno 2.651.870 KM. Izvoz u ovoj tvornici čini više od 90 % proizvodnje, i u cijelosti se odnosi na uslugu šivenja i krojenja, jer se radi o tzv. lohn poslovima s njemačkim partnerom.

''Rast izvoza u 2014. godini u odnosu na 2013.  je 14%., a taj rast je još veći u 2015. u odnosu na 2014. godinu.  U prvoj polovici 2015. izvezeno je već novih 603.383 KM, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine, povećanje od 28%. Dakle, i proizvodnja i izvoz bilježe odlične stope rasta'', navode iz Općine.

U prvih šest mjeseci ove godine već je ostvareno 65% cjelokupne prošlogodišnje proizvodnje i  izvoza. Kada se uzme u obzir da je ove godine bilo značajnijih poslova i za domaćeg kupca, vidljivo je da poslovni rezultati ove tvrtke postaju sve bolji, ističu oni.
Tvrtka je u proteklom dijelu godine dokazivala i stekla certifikat SA8000 (BSCI PLATFORMA) kojim je dokazala potpunu osposobljenost za rad za tržište Europske unije.

U kompaniji je kroz procese obuke i rada prošlo 166 djelatnika. Trenutno je zaposlenih 98 te je konstatirana obveza da se ovo smanjenje broja uposlenih nadoknadi u narednom razdoblju.

''Plaće i doprinosi se redovito isplaćuju. Njemački partner kontinuirano povećava narudžbe pa posla ima dovoljno. Postoje i razvojni planovi koji predviđaju i novo upošljavanje uz rad u dva pogona – osim onoga na Gračacu istražuje se mogućnost otvaranja i pogona u Prozoru'', navode iz Općine.

akta.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar