Ramci skuhali najbolju sarmu

Ramci skuhali najbolju sarmu

Požeška 4. Sarmijada donijela je nove šampione u kuhanju sarme, a najbolju sarmu skuhali su članovi Zavičajnog društva KUD Rama Pleternica, kojima je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio Zlatnu plaketu i vrijedne nagrade organizatora, tjednika Kronika požeško-slavonska i sponzora AC Radić iz Požege u vrijednosti 1.000 kuna.

Samo su nijanse bile odlučujuće za srebrnu plaketu koju su ove godine osvojili članovi KUD-a Mala iz Nove Gradiške, pobjednici gradiške Sarmijade, a njima je nagrade uručio dogradonačelnik grada Požega Darko Puljašić i kutjevačka Vinarija Tandara. Brončanu nagradu za svoju sarmu osvojila je ekipa Valpovački kotlić iz Valpova i sarma koju je skuhao Željko Turalija. Plaketu, nagrade uručio im je dogradonačelnik grada Požega Mario Pilon i kutjevačka Vinarija Krauthaker, piše Pozega.eu.

”Ovo je samo jedan od sjajnih načina da se bogatstvo Požege, Požeško-slavonske županije i Slavonije prikaže. Sarma je jedno jelo iz naše bogate gastronomske ponude koja nas predstavlja u najljepšem svijetlu”, istaknuo je dogradonačelnik Požege, Darko Puljašić, čestitajući organizatorima i svim natjecateljima koji čuvaju to bogatstvo od zaborava.

”Samo jedan dio naše tradicije je sarma, a tu je pravo bogatstvo tradicije i kulture, lijepih žena i hrane, onoga što mi u Slavoniji najviše imamo. kažu neke knjige da sarma nije naš autohtoni proizvod, ali je sigurno da se u Slavoniji kuha najbolja sarma. To ste vi svi danas pokazali i dokazali, a ovakve manifestacije možemo proširiti na cijelu našu zemlju, a i pokazati Europi što mi sve imamo”, istakao je župan Alojz Tomašević i podsjetio na stari običaj, da onaj tko prvi vadi sarmu, taj i zapjeva.

4. Sarmijada održana je pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Grada Požega i TZ grada Požega, uz vrijedne sponzore, AC Radić Požega, Vinarije Tandara i Krauthaker, te Agencije za marketing i izdavaštvo Kruna Požega.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar