U Rami se okupili rođaci iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Hercegovine…

U Rami se okupili rođaci iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Hercegovine…

Obitelj danas pokojnih Marka i Pere Bošnjak, njih stotinjak među kojima je bilo njihove djece, unučadi, praunučadi i prapraunučadi okupila se u nedjelju u Rami.

Došli su iz Njemačke,  Austrije, Slovenije, Hrvatske i cijele Hercegovine kako bi se u Rami družili i prisjetili svog djetinjstva  i prošlosti, te kako bi se još više obiteljski povezali.

Marko i Pera Bošnjak sa svojom djecom krajem pedestih godina prošlog stoljeća

Pokojni Marko i Pera Bošnjak rođ. Pavlović su imali osmoro djece ( Stipu, Katu, Martu, Antu, Nikolu, Tadiju, Ivana i Mariju). Na obiteljskom okupljanju bili su Nikola, Marta, Tadija i Ivan, dok su ostali već preminuli. No, svi zajedno su Marku i Peri darovali 44 unučadi, 94 praunučadi i 32 prapraunučadi.
Svi Bošnjaci u Hercegovini vuku korijene od četiri brata.  Naime, obitelj Bošnjak  četiri sina su u mjesto Grabovu Dragu došli još prije 1878. godine. Jedan im je sin ostao u Grabovoj Dragi, a ostala trojica su se odselila: jedan u Konjic, drugi u Jasenicu kod Mostara, a treći u Ramu.

Treći sin koji je došao u Ramu, prvo se nastanio na Rašcu gdje je živio sa obitelji do 1909. godine. Tim su mjestom prevladavala prezimena Kelese pa su Bošnjaci dobili nadimak Kelesići, koji im je do danas ostao.
Fenix-magazin/Daniel Bošnjak

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar