Ramljak prof. dr. sc. Željko Tanjić rektor HKS-a u drugom mandatu

Ramljak prof. dr. sc. Željko Tanjić rektor HKS-a u drugom mandatu

Potvrdom Velikog kancelara završio je postupak izbora rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji je odlukom Senata pokrenut u veljači 2020. godine i završio odlukom Senata koji je izabrao prof. dr. sc. Željka Tanjića za rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Novoizbrani rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta obnašao je položaj privremenog rektora Sveučilišta, a potom je  bio izabran rektorom u prvom mandatu koji je trajao od 2016. do 2020. godine.

Kardinal Bozanić čestitao je rektoru Tanjiću na izboru riječima: „Čestitam Vam na izboru za odgovornu i zahtjevnu službu rektora, s nadom i željom da na temelju dosadašnjeg iskustva i ubuduće uspješno vodite povjereno Vam Sveučilište, unapređujući i proširujući njegovo djelovanje na dobrobit Katoličke Crkve i domovine Hrvatske. Zazivljem na Vas zagovor Presvete Bogorodice Marije te hrvatskih svetaca i blaženika, a posebno blaženog Alojzija Stepinca, kako bi Hrvatsko katoličko sveučilište bilo promicatelj istinskog svjetla i kršćanske nade u hrvatskom društvu.“

Rektor Tanjić zahvalio je članovima Senata i Velikom kancelaru kardinalu Bozaniću na iskazanom povjerenju i pozvao na molitvu za cijelo Sveučilište i njegov napredak.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing