Ramske Čuvarice dobitnice Zlatne plakete Melodija Mostara, večeras će na Malim melodijama nastupiti Ružica Zadrić i Katarina Zadro

Ramske Čuvarice dobitnice Zlatne plakete Melodija Mostara, večeras će na Malim melodijama nastupiti Ružica Zadrić i Katarina Zadro

Na jubilarnim 25. Melodijama Mostara- Biseri- koje su se sinoć održale u Hrvatskome domu Hercega Stjepana Kosače, među brojnim izvođačima nastupile su i Čuvarice iz Rame sa pjesmom „Lipa kao vila“.  Tekst za ovu pjesmu napisao je Žarko Madžar, glazbu David Glibo, a aranžman Josip Vukoja. Nastupajući na ovom festivalu Čuvarice Rame  bile su itekako zapažene što potvrđuju i brojne nagrade koje su osvojile, kao i Zlatna plaketa koja je sinoć dodijeljena našim Čuvaricama i njihovoj voditeljici profesorici Glazbe i etnomuzikologije Biljani Glibo.

Nakon Melodija Mostara, večeras se  tradicionalno održava i dječji festival Male melodije na kojem će nastupiti mladi izvođači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i dijaspore.

Među njima su Ružica Zadrić i Katarina Zadro iz Prozora , koje  već imaju zapažene nastupe na brojnim festivalima.

Ružica Zadrić predstavlja  se s pjesmom „Mama“ , koju je napisala njezina mama Lidija, uglazbio David Glibo, a aranžman osmislio Josip Vukoja.

Katarina Zadro izvodi pjesmu  „Balerina“., za čiji se tekst, glazbu i aranžman potpisuje Igor Raguž.

A kako to one rade poslušajte:
melodije_mostara_biseri_2019.mp4

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar