Ramske Frame nastupile na XVII. Framafestu u Sarajevu

Pod geslom: “Pjevajmo Kraljici anđela” u Sarajevu je u subotu, 18. listopada 2014. godine održan XVII. Framafest.To je festival duhovne glazbe na kojem nastupaju isključivo glazbeni sastavi Franjevačke mladeži, što ga čini jedinstvenim u svijetu. 

Susret framaša je započeo svečanim Misnim slavljem u crkvi Sv. Ante na Bistriku u 12 sati, kojeg je predvodio uzoriti kardinal, Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, u koncelebraciji nacionalnog duhovnog asistenta Frame, fra Danijela Rajića, područnog duhovnog asistenta, fra Slavena Brekala i još 30-ak duhovnih asistenata.

U 16 sati nastavljen je Festival u dvorani Bosanskog kulturnog centra. Na samom početku, framaše su pozdravili Ivana Baban, nacionalna predsjednica Frame BiH te fra Lovro Gavran, provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Na Festivalu je nastupilo ukupno 19 izvođača: 13 Frama iz područnog bratstva Bosne Srebrene (Brestovsko, Busovača, Fojnica, Gračac, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Livno, Osova, Rama-Šćit, Rumboci, Sarajevo, Uskoplje), 4 iz Hercegovine (Humac, Kočerin, Mostar, Široki Brijeg) te Frame Grada Zagreba i Frama Okučani iz Hrvatske.

U zabavnom dijelu Festivala, dok su framaši iščekivali odluke stručnog žirija, nastupio je bend Novo Nebo iz Zenice, koji je animirao i sveto Misno slavlje, a djeluje u kontinuitetu već 30 godina.

Prema ocjeni tročlanog stručnog žirija, najbolja skladba ovogodišnjeg Framafesta je “Zahvala Mariji”, Frame Jajce. Nagradu za najbolji tekst dobila je Frama Sarajevo s pjesmom “Tajna je u Ljubavi”, a za najbolji scenski nastup Frama Uskoplje s pjesmom: “Nauči me”.

XVIII. Framafest održat će se sljedeće godine u Mostaru, kada će domaćin biti hercegovačko područno bratstvo Frame.

Frama Rama-Šćit predstavila se pjesmom "S tobom Marijo" koju je pjevala Ana Petričević. Osim Frame Rama-Šćit nastupali su i članovi Frame Rumboci i Frame Gračac. Frama Rumboci nastupila je s pjesmom „Lutam“, koju su izvele Marija Zečević i Ivana Nikolić. Frama Gračac se predstavila pjesmom „Putokaz za raj“ koju je pjevala Nikolina Vladić. Ove godine nitko od nas nije dobio nagradu, ali sretni smo sto smo sudjelovali.
 
Lucija Markešić
Katrina Fofić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar