• Ramske šahistice i šahisti nastupaju u Prvoj šahovskoj ligi Šahovskog saveza Herceg-Bosne
  • Ramske šahistice i šahisti nastupaju u Prvoj šahovskoj ligi Šahovskog saveza Herceg-Bosne
  • Ramske šahistice i šahisti nastupaju u Prvoj šahovskoj ligi Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Ramske šahistice i šahisti nastupaju u Prvoj šahovskoj ligi Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Šahovski klub “Rama” ovog vikenda nastupa na 28. ekipnom natjecanju Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne za 2023, kao i na 3. Ekipno natjecanje Prve lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Ekipna natjecanje prvih liga održavaju se od 19. do 23.8. 2023. godine u hotelu „Zenit“ u Neumu. Organizator je Šahovski savez Herceg-Bosne.

Nastupaju sljedeće seniorske ekipe: ŠK „RAMA“, Prozor-Rama, ŠK „BUSOVAČA“, Busovača, ŠK „VITEZ“, Vitez, ŠK „JAJCE“, Jajce, ŠK „KISELJAK“, Kiseljak, ŠK „ORAŠJE“, Orašje, HŠK „TOMISLAV“, Tomislavgrad i ŠK “ŽEPČE”, Žepče

Prva liga Šahovskog saveza Herceg-Bosne za seniore igra se na šest ploča, u osnovnom sastavu moguće je prijaviti četiri rezerve. U ekipi mogu nastupiti 2 stranca.

Igrat će se po Bergerovom sustavu 7 kola uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu počevši od prvog). Raspored kola i ostale pojedinosti regulirati će se Turnirskim pravilnikom, koji će se usvojiti na tehničkoj konferenciji.

Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni za rejting listu FIDE i za lokalnu listu Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Pobjednik Prve lige Šahovskog saveza Herceg-Bosne dobiva pokal u trajno vlasništvo i igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, a sve ekipe dobivaju diplomu.

3. ekipno natjecanje Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne za žene igra se na 2 ploče, a u osnovnom sastavu moguće je prijaviti dvije rezerve.

Igra se Bergerov ili Švicarski sustav ovisno o broju ekipa. Tempo igre je 60 minuta za cijelu partiju. Raspored kola i ostale pojedinosti regulirati će se Turnirskim pravilnikom, koji će se usvojiti na tehničkoj konferenciji.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar