Ramski karatisti sudjeluju na  4. Hrvatskim svjetskim igrama

Ramski karatisti sudjeluju na 4. Hrvatskim svjetskim igrama

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski svjetski kongres organiziraju  četvrte Hrvatske svjetske igre koje će se održati od 18. do 22. srpnja 2017. u Zagrebu.

Za igre se već pripremaju i sportaši iz Rame:

Ivan Križanac

Monika Rajič

i Anita  Tadić

koji će predstavit naš Karate klub EMPI i ujedno po prvi puta predstaviti našu općinu na Hrvatskim svjetskim igrama.

Prema sadašnjim podacima sudjelovat će 900 natjecatelja iz 31 zemlje u ukupno 16 sportskih disciplina.

Hrvatske svjetske igre su manifestacija ne samo sportskog duha nego i događaj koji ujedinjuje hrvatsko iseljeništvo, hrvatske nacionalne manjine i Hrvate iz Bosne i Hercegovine s matičnom domovinom Hrvatskom.

Igre se održavaju s ciljem odaziva što većeg broja sudionika te da predstavnici hrvatskih zajednica diljem svijeta imaju priliku sportskog natjecanja, druženja i sudjelovanja u bogatom sportskom, kulturnom i zabavnom programu koji će doprinijeti jačanju njihovih veza s Republikom Hrvatskom te obogatiti njihov osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu.

Organizator IV. Hrvatskih svjetskih igara, koje se održavaju pod motom”Jedno je srce, jedna je Hrvatska”,  su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski svjetski kongres, a održavaju  se pod  pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.

Hrvatske svjetske igre su dosada održane dva puta u Zadru (2006. i 2010.) i u Zagrebu ( 2014.).

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing