Na Ramskom jezeru održana V. veslačka regata “Lake to lake”

Na Ramskom jezeru održana V. veslačka regata “Lake to lake”

Danas, 26.08.2017. održana je V. veslačka regata na Ramskom jezeru pod nazivom “Lake to lake”. Domaćin regate bio je Veslački klub Rama. Pored domaćina sudjelovali su veslači iz Republike Hrvatske.

Iako je razina vode na Ramsko jezeru zbog proizvodnje električne energije bila na dosta niskoj razini, regata je održana veoma uspješno. Sudjelovali su brojni mladi veslači iz Rame i Hrvatske i pokazali vaslačku snagu i sposobnosti.

Nakon utrke proglašenje pobjednika odvijalo se na Šćitu pored kampa VK Rama.  Na početku svečane ceremonije veslače, njihove trenere, roditelje i druge goste u ime općine Prozor-Rama pozdravio je Josip Juričić.

Pokrovitelji ove regate su općina Prozor-Rama, Federalno ministarstvo kulture i sporta. Svoju potporu su iskazali i drugi brojni sponzori.

Na regati je nastupilo 7 klubova s oko 150 veslača: Dupin – Tisno, Mornar – Split, Gusar – Split, Jelsa – Jelsa, Neretvanki Gusar – Metković,  Marina Kaštela – Kaštel Kambelovac i domaćin VK Rama.

Ukupni pobjednik V. MINI KUP regate: HVK Marina Kaštela – Kaštel Kambelovac

Pobjednici po kategorijama:
JUNIORI A :  HVK MORNAR – Split
JUNIORI B :  HVK MARINA KAŠTELA
KADETI: HVK GUSAR

Medalje su uručili predstavnici općine Prozor-Rama, veslačkih klubova koji su sudjelovali. Poseban gost ove regati je bio hrvatski olimpijac Damir Martin koji je osim uručivanja medalja rado provodio vrijeme u druženju sa mladim veslačima i s njima se fotografirao.

Veslački klub Rama postao je punopravni član Veslačkog saveza Dalmacije. VK Rama je jedini veslački klub u BiH te nije imao s kime činiti savez pa se stoga pridružio veslačima iz Republike Hrvatske.

Pojedinačke rezultate donosimo uskoro….

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar