Raskol u Kremlju potvrđen na državnoj TV

Raskol u Kremlju potvrđen na državnoj TV

Ruski veleposlanik u SAD-u senzacionalno je nagovijestio raskol u Kremlju zbog invazije na Ukrajinu uslijed jasnog neuspjeha ruske vojske da napravi novi značajan napredak u Donbasu.

Govoreći na ruskoj državnoj televiziji, izaslanik Anatolij Antonov (67) rekao je da Amerika potajno daje Kremlju uvjete pregovora za zaustavljanje brutalnih borbi.

Implicirao je da su neki unutar Kremlja spremni odustati od borbe, povući trupe, pa čak i ‘pokajati se’ – naglašavajući da on nije među onima koji su spremni kapitulirati.

‘Amerikanci nas guraju u pregovore, ali uz određene uvjete’, rekao je visoki diplomat – koji se smatra tvrdolinijašem.

‘Naveo bih tri od njih’, rekao je. ‘Prvo, da zaustavimo vojnu akciju u sklopu specijalne vojne operacije. Drugo, da vratimo naše trupe tamo gdje su bile prije 24. veljače.’ Treće je, rekao je, ‘da se pokajemo za sve što smo učinili’.

Antonov je voditelju ruske državne televizije Vladimiru Solovjovu rekao: ‘Naravno, govorimo čvrsto i jasno, i u to smo nedvosmisleno sigurni – barem ruski diplomati koji ovdje rade – neće biti takve kapitulacije. Nikada!

‘Čvrsto smo uvjereni – a bilo bi teže raditi bez te sigurnosti – da će svi zadaci koje je postavio vrhovni zapovjednik biti u potpunosti izvršeni. Nikada se nećemo predati, i nikada se nećemo vratiti.’

Rekavši ‘barem ruski diplomati koji ovdje rade’, čini se da je nagovijestio da su drugi manje sigurni u ‘nekapitulaciju’.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar