RASPADA SE SUSTAV LAŽIRANIH POŠTANSKIH GLASOVA IZ HRVATSKE

RASPADA SE SUSTAV LAŽIRANIH POŠTANSKIH GLASOVA IZ HRVATSKE

Ramski vjesnik doznaje da je u nadležnim institucijama Republike Hrvatske otpočeo postupak sankcioniranja umiješanih u aferu lažnih poštanskih glasova za općinu Prozor – Rama. Javni bilježnik čiji su podaci poznati MUP-u Republike Hrvatske ovjerio je punomoć (ili više njih) kojima je ovlastio domaćine  na adresama u Hrvatskoj da prihvaćaju kuverte sa glasačkim listićima.

Bez znanja osoba koje su lažno potpisane na tom dokumentu napisana je ovlast kojom su ti ljudi, ni krivi ni dužni, omogućili drugima da mogu preuzeti sve vrste njihovih pošiljki, pa i sudske pošiljke, pakete i bilo što i raspolagati s tim trajno. Ovakva ovlast jednostavno je zastrašujuća, može dovesti i do kreditnih zaduženja i do prijenosa imovine i drugih teških posljedica.

Vidljivo je da se radi o organiziranom kriminalu u kojega su umiješani kandidati za funkcije u općini Prozor – Rama. Međutim, za pretpostaviti je da su u proces umiješani i osobe viših razina. Stoga se iz istraga koje provodi  MUP Republike Hrvatske i MUP BiH mogu očekivati veliki potresi, i to ne samo u Prozoru –Rami.

Podsjećamo da je općinski Načelnik, dr. Jozo Ivančević pozvao prevarene osobe i osobe koje su pogriješile da pokrenu postupak poništenja punomoći ili da izjavom zatraže da postupak za sve pokrene općina Prozor – Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar