Raspisan natječaj za književnu nagradu ‘Fra Grga Martić’

Raspisan natječaj za književnu nagradu ‘Fra Grga Martić’

MOSTAR/KREŠEVO – Upravni odbor Književne zaklade/fondacije "Fra Grgo Martić" raspisao je natječaj za izbor najbolje zbirke poezije i najbolje knjige proze (roman, priče/novele, putopisi).U objema kategorijama nagrade iznose po 2.000 maraka, priopćeno je iz Zaklade.

Autori nagrađenih rukopisa obvezuju se na ustupanje prava na prvo objavljivanje nagrađenih djela, a Zaklada se obvezuje na objavljivanje djela u roku od šest mjeseci od objavljivanja rezultata natječaja u nakladi od po 500 primjeraka.
Autori, uz novčani iznos, dobivaju i po 250 primjeraka knjige.

Nagrade se dodjeljuju za neobjavljena djela (rukopise), a radove će ocjenjivati Ocjenjivački sud, koji će imenovati Upravni odbor Zaklade/Fondacije.

Pravo natjecanja za književnu nagradu "Fra Grgo Martić" imaju svi državljani BiH izuzev članova žirija i njihovih obitelji.
Natječaj je anoniman. Rukopisi moraju biti napisani na nekom od jezika naroda BiH, a šalju se pod šifrom, koja mora biti čitko ispisana na vanjskoj strani omotnice u kojoj se rukopis šalje, kao i na prvoj stranici rukopisa.

Uz rukopis se prilaže i zatvorena kuverta na kojoj također mora biti ispisana šifra, a u kuverti priloženi adresa, telefon, kopija osobne iskaznice autora te CD s kompletnim rukopisom.

Kuverte s podacima o autorima otvaraju se komisijski, u prisutnosti svih članova Ocjenjivačkog suda, nakon što Ocjenjivački sud donese odluku o najboljim rukopisima.

Radovi se šalju na adresu: Književna Zaklada/Fondacija "Fra Grgo Martić", Polje bb (zgrada "Boreasa"), 71260 Kreševo, s naznakom: za Natječaj/Konkurs.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2015. godine.

Obavijest o mjestu i terminu dodjele nagrada, kao i rezultati natječaja, bit će objavljeni na web stranici www.fragrgomartic.com, navodi se u priopćenju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing