RAT U UKRAJINI: Nema ozlijeđenih u požaru skladišta nafte u Brjansku

RAT U UKRAJINI: Nema ozlijeđenih u požaru skladišta nafte u Brjansku

Ruska invazija na Ukrajinu ulazi u svoj 61. dan.

Ključni događaji

– Gori skladište nafte u ruskom gradu Brjansku blizu Ukrajine

– Rusi tvrde da su srušili dva ukrajinska drona u regiji Kursk

– Blinken: ‘Moskva nije ostvarila svoje ciljeve’

>>>NOVO<<< 9:00 – Prema preliminarnim rezultatima, u požaru u skladištu nafte u Brjansku nema ozlijeđenih, doznaje Tass u press službi ruskog ministarstva za izvanredne situacije.

Dodaje se kako evakuacija stanovnika nije u planu, a nastava će se održati.

Ministarstvo je pokrenulo istragu kako bi se utvrdio uzrok požara.

8:44 Ruski sustav protuzračne obrane oborio je dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad sela Borovskoje, u ruskoj regiji Kursk, tvrdi guverner Roman Starovojt.

– Nema žrtava niti materijalne štete, situacija je pod kontrolom, javio je Starovojt.

Informacija o ovom događaju nije neovisno potvrđena.

8:27 Američki državni tajnik Antony Blinken i američki ministar obrane Lloyd Austin održali su konferenciju za novinare na ukrajinsko-poljskoj granici nakon posjeta Ukrajini.

– Rusija je imala za cilj oduzeti Ukrajini suverenitet, oduzeti njezinu neovisnost. To joj nije uspjelo. Nastojala je potvrditi moć svoje vojske, ekonomije… Mi, naravno, vidimo upravo suprotno, poručio je Blinken.

Austin je priznao kako SAD teško prati što se događa s oružjem koje je tranferirano u Ukrajinu s obzirom na to da ondje nema američkih snaga.

– Prvi korak u pobjeđivanju jest vjera da možeš pobijediti… Mi vjerujemo da možemo pobijediti, da Ukrajina može pobijediti s pravom opremom i podrškom, poručio je.

6:47 Veliki požar izbio je u ponedjeljak u skladištu nafte u ruskom gradu Brjansku, priopćilo je ministarstvo za izvanredne situacije, dodajući da nema ozlijeđenih.

Nema neposrednih naznaka da je požar povezan s ratom u Ukrajini, iako su ruski dužnosnici prošli tjedan rekli da su ukrajinski helikopteri pogodili stambene zgrade pri čemu je ozlijeđeno sedam osoba na tom području.

Ministarstvo je priopćilo da je požar izbio u objektu u vlasništvu tvrtke Transnjeft u 2 sata ujutro po moskovskom vremenu i da nije bilo potrebe za evakuacijom bilo kojeg dijela grada s 400.000 stanovnika.

Brjansk je administrativno središte udaljeno 154 kilometara sjeveroistočno od ukrajinske granice, u blizini regija Sumi i Černihiv te oko 380 kilometara od Moskve, glavnog grada Rusije.

Moskva svoje akcije u Ukrajini, koje su ušle u treći mjesec, naziva specijalnom vojnom operacijom.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar