• Razgovor s Miroslavom Ristanovićem, mladim autorom komedije „Ona dolazi“
  • Razgovor s Miroslavom Ristanovićem, mladim autorom komedije „Ona dolazi“
  • Razgovor s Miroslavom Ristanovićem, mladim autorom komedije „Ona dolazi“
  • Razgovor s Miroslavom Ristanovićem, mladim autorom komedije „Ona dolazi“
  • Razgovor s Miroslavom Ristanovićem, mladim autorom komedije „Ona dolazi“

Razgovor s Miroslavom Ristanovićem, mladim autorom komedije „Ona dolazi“

Kazališna predstava „Ona dolazi“, u izvedbi Dramske sekcije Frame iz Bugojna, gostuje u Domu kulture u Prozoru u srijedu, 26. lipnja 2019. godine s početkom u 20 sati.

Tim povodom razgovarali smo s Miroslavom Ristanovićem, voditeljem Dramske sekcije, koji je autor i redatelj spomenute predstave.

RV:  Kaži nam nešto o sebi, tko je Miroslav, kratka biografija?

Zovem se Miroslav Ristanović, rođen sam 21. srpnja 2001., godine. Živim u svom rodnom gradu Bugojnu, gdje sam završio osnovnu školu i gdje trenutno završavam 3. razred opće gimnazije. Kao voditelj Frame Bugojno osnovao sam Dramsku sekciju te sam urednik školskog časopisa “Planet Zemlja i mi”.

RV: Predstavi kratko i kazališnu skupinu

Našu kazališnu skupinu čini ekipa od 20 glumaca, 20 framaša koji ostavljaju svoje srce i svu svoju energiju na kazališnim daskama.

RV: Kako je nastala predstava i o čemu govori?

Komedija “Ona dolazi” je nastala kako bi prikazala socijalne probleme današnjeg društva, kako bi se provukao kritički stav mladih ljudi o položaju obitelji, obrazovanja, kulture i životnog standarda, a sama ideja predstave se nameće kroz svakodnevicu, dovoljno je bilo pogledati oko sebe… U širokoj paleti osebujnih likova, različitih opisanih karaktera, provlaci se svevremenska tematika i opisuje se nas položaj i položaj našeg naroda izvan granica. Zasigurno jedno djelo koje će svakoga poljuljati  iz već dvije jako poznate stolice pod imenima “Melankolija” i “Letargija”. Sociološka komedija karaktera koja kroz satiru i smijeh govori bolnu istinu i otvorene rane današanjeg  društva.

RV: otkud interes za kazalište

Ljubav prema umjetnosti bilo koje vrste je nešto sa čim se čovjek rodi i razvija vremenom, pa tako i ljubav za dramom, a samim tim i kazališnim daskama.

RV: Koliko ste radili na predstavi i je li bilo teško naći glumce?

Na samoj predstavi smo radili nepuna dva mjeseca, u tom vremenskom intervalu smo odradili 24 probe. Samostalno smo sve radili, kako u pisanju tako i u režiji, pa i samoj glumi.

Nije bio problem pronaći glumce, ipak od njih je i krenula inicijativa za nastankom Dramske skupine.

Moji framaši su u ovoj predstavi utjelovili 17 uloga, a moja uloga je ovaj put iza scene.

RV: Kad je održana premijera i kako je publika prihvatila predstavu?

Premijera je održana 12. svibnja 2019. godine u Hrvatskom domu u Bugojnu, kapacitet kazališne dvorane je bio premašen, posjećenost je bila preko 250 ljudi. Komedija je naišla na oduševljenje publike te na nesvakidašnje ovacije. O kvaliteti najbolje govori tražena repriza koja je bila 13. lipnja te je komedija “Ona dolazi” ponovno napunila Hrvatski dom i vise nego sto može primiti ljudi.

RV: Kakvi su budući planovi, jel nešto novo u pripremi?

Svakako, sprema se nova komedija, s istom glumačkom postavom, pod nazivom “Sahrani me nježno”.

Miroslavu čestitamo, a sve vas pozivamo da pogledate komediju „Ona dolazi“ u srijedu, 26.6.2019.godine u Domu kulture u Prozoru od 20 sati.

Ulaz je slobodan!

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing