Razgovor s povodom: Jozo Vučić, pjevač izvrsnog glasa  koji je emotivno i rodbinski povezan s Ramom

Razgovor s povodom: Jozo Vučić, pjevač izvrsnog glasa koji je emotivno i rodbinski povezan s Ramom

Rama ima posebno mjesto u mom životu. Tu su moji prijatelji, rodbina, najljepše godine mog života, a to su srednjoškolski dani.

 

Kada čujete riječi pjesme „Zvona zvone s naše katedrale…“ odmah ćete zapjevati barem u mislima s popularnim pjevačem Jozom Vučićem. To je pjevač izvrsnog glasa, dobrih pjesama i velikog srca. To je običan čovjek iz naroda, voli sve što vole obični ljudi. Zaljubljenik je u sport, posebno nogomet. Uz glazbu i sport Jozo je veliki zaljubljenik i u prirodu.

Jozo Vučić  je srednju školu pohađao u Prozoru. Za Ramu je vezan i rodbinski. Ovih dana je objavio singl „Rastanak“ koji je bio povod da kratko porazgovaramo s Jozom.

Jozo se na glazbenoj sceni pojavio 1996. godine nakon izlaska prvog samostalnog albuma „Crna ženo“. No, neslužbeni javni nastupi bili su već u srednjoškolskim danima, a to znači da su ga mogle slušate njegove školske kolege u Rami.

Do sada je izdao šest samostalnih albuma. Surađuje sa svim glazbenicima, piscima tekstova.

„Otvoren sam za suradnju sa svima koji vole glazbu i pjesmu. Svi oni koji se bave pisanjem pjesama ili žele ako netko želi neku drugu suradnju ili nastup mogu se javiti preko moje facebook stranice. Moje pjesme su uglavnom ljubavne i pjesme posvećene rodnom kraju, odnosno Hercegovini.“ – kazao je Jozo za Ramski vjesnik.

O suradnji s tekstopiscima i glazbenicima Jozo je kazao: „Nisam se vezao ni za jednoga tekstopisca, ali izdvojit ću neke kao što su Duško Kuliš, Bato Zlatanović, Dragan Raguž, Slaven Ćavar i mnogi drugi. O aranžera izdvojio bih Zorana Šarmajer, Ivu Lešića, Antonia Zadru, Damira Parać, Sašu Živanova, a zadnje tri pjesme potpisuje studio Prima Vista.“

Za svoju pjevačku osobnu kartu Jozo je rekao: „Moja osobna karta je pjesma Zvona zvone. Ona je odredila pravac pjevačkog rada. Sve moje pjesme su mi drage, ipak se izdvajaju Crna žena, Ivana, Sokolica, Ja i moj kolega, Kad se oči sretnu, Hercegova zemlja, Kuda ja da krenem, ‘ko mi uze mladost moju…“

O svom zadnjem singlu Rastanak Jozo s posebnim emocijama kaže: „Zadnji singl Rastanak, koji je izašao prije par dana govori o trenutnoj situaciji u BiH, Hrvatsko kao i regiji. Odlaze nam mladi ljudi, naša djeca, naša braća, sestre…. Htio sam poslati poruku onima koji mogu nešto da se zaustavi taj odlazak. Iako pjesma u drugoj strofi kaže ….Idi, al’ se kući vrati… nemojte zaboraviti roditelje, rodni kraj, ako već morate ići. U utorak, 11. lipnja 2019. godine na koncertu Lipanjske zore u Mostaru. Reakcije su bile fantastične.“

O svojim vezama s Ramom i pjevačkom nastupu Jozo je poručio: „Rama ima posebno mjesto u mom životu. Tu su moji prijatelji, rodbina, najljepše godine mog života, a to su srednjoškolski dani. Planiran je nastup u Rami 14. kolovoza 2019. u Etno selu Remić te se tamo vidimo. „

„Dragi moji, hvala vam za potporu koju mi pružate sve ove godine, želim vam puno zdravlja i sretnih trenutaka, a Ramskom Vjesniku  puno uspjeha u daljnjem radu.“  – zaključio je Jozo Vučić.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing