• Razgovori oko mogućnosti realizacije Projekta CEB II
  • Razgovori oko mogućnosti realizacije Projekta CEB II
  • Razgovori oko mogućnosti realizacije Projekta CEB II

Razgovori oko mogućnosti realizacije Projekta CEB II

U utorak, 22.11.ove godine u prostorijama općine Prozor – Rama organiziran je sastanak predstavnika općine Prozor – Rama i Implementacijskog tima Projekta CEB II, u kojemu su predstavnici Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, UNHCR-a i Uprave za prognanike i izbjeglice HNŽ/K. . Na sastanku je dogovarano oko načina suradnje Općine i Ministarstva u narednom periodu. Posebno je razgovarano oko mogućnosti za realizaciju Projekta CEB, odnosno projekta izgradnje još jedne zgrade za socijalno stanovanje u općini Prozor – Rama.

Kandidaturu za ovaj projekt Općina je uputila još 2011. godine, po javnom pozivu objavljenom od Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Obzirom je projekt predviđao uključenje sredstava međunarodnih organizacija, došlo je usporavanja projekta i njegovog aktiviranja u ovom periodu. Općina je u međuvremenu realizirala projekt izgradnje zgrade za socijalno stanovanje sa humanitarnom organizacijom HilfswerkAustria. Izgrađena je zgrada sa šest stambenih jedinica koje su stavljene na raspolaganje osobama i obiteljima u posebnim socijalnim potrebama.

U narednom periodu razmotriti će se mogućnost izgradnje još jedne zgrade za socijalno stanovanje, po modelima iz zemalja EU. Po ovim rješenjima stanovi su u vlasništvu Općine a dodjeljuju se korisnicima na korištenje na period dok svoju stambenu potrebu ne riješe na drugi način, bez prenošenja prava korištenja na djecu.

Od sudionika sastanka naglašeno je kako općina Prozor – Rama vrlo uspješno, uz svoja proračunska sredstva, u realizaciju projekata ugrađuje i sredstva drugih domaćih i međunarodnih fondova, što pridonosi uspješnosti infrastrukturnih i drugih projekta u ovoj općini.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar