Reakcija iz ureda načelnika općine Prozor-Rama: Općina Prozor-Rama je u projekt Doma za stare i nemoćne “Rama” Šćit uložila više od dva milijuna KM

Reakcija iz ureda načelnika općine Prozor-Rama: Općina Prozor-Rama je u projekt Doma za stare i nemoćne “Rama” Šćit uložila više od dva milijuna KM

Ured načelnika općine Prozor-Rama dr. Joze Ivančevića je uputio priopćenje za javnost u kojem reagira na istup fra Andrije Jozića vezano za Dom za starije i nemoćne “Rama” Šćit. 

Općina Prozor-Rama je u projekt Doma za stare i nemoćne „Rama“ Šćit uložila više od dva milijuna KM, zajedno s fratrima te stvorila uvjete da se zaposli tridesetak naših sugrađana. U tom Domu bi se moglo na lijep način smjestiti osamdesetak osoba. Nažalost, doživljavamo stalno da sve to fra Andrija Jozić obezvrjeđuje i pokušava manipulirati ramskim narodom iznoseći neistine kao što je to učinio i ovaj put na Novu godinu, 1. siječnja 2020. godine.

Kome služe njegove izjave kako Općina nije skoro ništa uložila i da mu ne valja  ni upravno vijeće u kojem su dva fratra i jedan predstavnik Općine? Čak je nezakonito pokušavao izvršiti preregistraciju Doma što je Općinski registarski sud u Mostaru zaustavio i zatražio poštivanje zakona na što stalno poziva Općina Prozor-Rama. 

Općina Prozor-Rama i dalje nastavlja iskazivati spremnost da uloži potrebna sredstva da se u što kraćem roku izvrši prijem djelatnika i stavi Dom u funkciju.

Očekujemo od fra Andrije poštivanje zakona i općinskih ulaganja čime bi se izbjeglo sudsko odlučivanje o vlasničkoj strukturi.

Svakome je jasno da Općina ne tuži Crkvu, kako obmanjuje javnost fra Andrija, nego samo traži poštivanje zakona, utvrđivanje vlasničke strukture sukladno ulaganjima, što je naložila i državna revizija.

Vidljivo je i to da se Općina ne slaže s čestim nezakonitim potezima fra Andrije koji svjesno ili nesvjesno ovaj projekt želi staviti pod nadzor mostarskim vlastodršcima kojima je nekada ova Općina služila samo kao bankomat.

Za sve je potrebna  korektnost i otvorenost druge strane, to jest fra Andrije. A korektno bi bilo da o svemu upozna sve ramske fratre, pita i njih za mišljenje.

Kapitul  je Skupština HO Kuća mira te je stoga taj  Kapitul  uz Općinsko vijeće Prozor-Rama drugi osnivač Doma i podliježe civilnim zakonima, a  nikako crkvenim odredbama. Općinsko vijeće je do sada u više navrata raspravljalo na tu temu te je čak održana i tematska sjednica.

Koliko god fra Andrija lutao u traženju nezakonitih rješenja, Općina iskazuje tolerantnost i spremnost na suradnju.

Potrebno je jako malo da svi shvate da je Dom u interesu ramskog naroda, a da oni koji nikada nisu uložili ništa u Ramu ne trebaju imati ni našu pažnju ni naše poštovanje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar