• Real dobio United za Superkup
  • Real dobio United za Superkup
  • Real dobio United za Superkup
  • Real dobio United za Superkup
  • Real dobio United za Superkup

Real dobio United za Superkup

Real Madrid je osvojio svoj četvrti Superkup Europe, a naš Luka Modrić svoj treći u dresu aktualnog prvaka Europe. Mateo Kovačić nije danas igrao, ostao je na klupi gledajući kako njegovi suigrači dominiraju protiv osvajača Europske lige, Manchester Uniteda. 

Hrvatski kapetan Luka Modrić stigao je do svog 11. trofeja u dresu Reala,ukupno 17. u karijeri.

Jose Mourinho od prve minute poslao je na teren tri skupa pojačanja za novu sezonu. Victor Lindelof, Nemanja Matić i Romelu Lukaku počeli su u Skoplju, dok je Zinedine Zidane s druge strane imao sve igrače na raspolaganju, čak i Cristiana Ronalda koji se tek nedavno priključio pripremama. On je počeo kao rezerva i odigrao je zadnjih desetak minuta.

Europski prvak bio je bolji takmac od samog početka. U trećoj minuti gotovo iz ničeg Real je poveo! Centaršut s lijeve strane uspio je zahvatiti Bale, pucao je isprve i to je završilo preko gola. Taman se oslobodio i uhvatio malo prostora za taj udarac, nije to bilo bezazleno.

U 16. minuti madridski klub bio je blizu vodstva. Poslije kornera s lijeve strane, Casemiro se najbolje snašao i tukao s peterca glavom. De Gea je bio već savladan, lopta je završila na prečki. Potom je Pogba povukao kontru na drugu stranu, no njegov šut završio je u bloku.

Osam minuta poslije, nije bilo spasa Mourinhovom Unitedu. Sjajni Brazilac Casemiro je zabio za vodstvo europskog prvaka! Poslije sjajnog centaršuta Carvajala, Brazilac je izmaknuo pažnji obrane ‘crvenih vragova’ te iz drugog plana u padu smjestio loptu u mrežu.

United je mogao pasti u deblji minus tri minute prije kraja prvog poluvremena. De Gea je morao spašavati! Poslije duela Matića i Modrića, naš je kapetan pao u šesnaestercu Uniteda, a iz drugog plana naletio je Karim Benzema i pucao. Španjolski golman De Gea sjajno je reagirao.

U nastavak utakmice Španjolci su krenuli goropadno. Prvo je Kroos testirao De Geu, a onda je u 52. Isco povisio na dva razlike. Španjolski veznjak i Bale su fantastično kombinirali, a Isco je izašao u stopostotnu šansu te lako poentirao u mrežu sunarodnjaka De Gee.

Minutu poslije, Romelu Lukaku, napadač od 85 milijuna eura fulao je najveći mogući zicer za United.

Nakon što je Navas zaustavio udarac iz daljine, Lukaku, napadač od gotovo 90 milijuna eura, promašio je cijeli gol s gotovo pet metara.

Gareth Bale imao je šansu za 2-0, ali pogodio je prečku. Ostao je Velšanin sam na desnoj strani, sam kao duh. Šutirao je snažno desnom nogom…

United se pomalo nezasluženo vratio u utakmicu u 62. minuti golom Lukakua. Tukao je Matić s dvadesetak metara, Navas uspio odbiti, ali taman na nogu Belgijcu koji ovo ipak nije mogao fulati.

Žalit će ‘crveni vragovi’ za šansom Marcusa Rashforda u 81. minuti. On je sam izašao na Navasa, mogao birati gdje će pucati, ali Navas ga je uspio srediti i odbiti to u korner.

Real je mogao preko Asensia doći do 3-1 u prvoj minuti sudačke nadoknade, ali De Gea je potvrdio novom velikom obranom zašto je ponajbolji svjetski golman.

Modrića i Kovačića već u nedjelju čeka utakmica španjolskog Superkupa protiv Barcelone u 22 sata. Katalonci su domaćini…

(Izvor: 24sata.hr)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar