• Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka
  • Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka
  • Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka
  • Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka
  • Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka
  • Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka
  • Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka
  • Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka

Real treći put za redom osvaja Ligu prvaka

Nogometaši Real Madrida po treći put zaredom osvojili su Ligu prvaka. Večeras je u finalu u Kijevu pao Liverpool 3-1. ‘Redsi’ su već u 31. minuti ostali bez Salaha i to je trenutak koji je odredio tijek susreta.

Real Madrid je prvak Europe po 13. put! ‘Kraljevi’ su u finalu u Kijevu pred 70 tisuća vatrenih gledatelja pobijedili Liverpool 3-1 i treći put zaredom osvojili Ligu prvaka! Bila je ovo nevjerojatno uzbudljiva utakmica puna šokova, nevjerojatnih golova i uzbuđenja nakon koje je Zinedine Zidane izašao kao pobjednik. Čovjek je treći put u nizu osvojio Ligu prvaka i postao prva osoba u povijesti koja je to uspjela.

Sve je krenulo izvedbom 2Cellos u uvodnom programu. Naši violončelisti izveli su himnu Lige prvaka i napravili sjajnu uvertiru u utakmicu koja će se kroz dogledno vrijeme smatrati nogometnim klasikom.

Liverpool je sjajno krenuo u utakmicu. Stroj Jurgena Kloppa pritiskao je prvih 20 minuta i igrao sjajan nogomet. Napadački trojac Reala nismo ni vidjeli, sav fokus bio je na Ramosu, Varaneu i Navasu u obrani. No, jedan trenutak u utakmici predodredio je tijek – najbolji igrač svijeta ove godine Mohamed Salah napustio je travnjak zbog ozljede ramena.

Koban je bio duel sa Sergijem Ramosom nekoliko trenutaka ranije nakon kojeg je Egipćanin pao na tlo i nezgodno udario ramenom. Kasnije se pridigao, nastavio, ali na koncu bol je bila prejaka. U suzama je napustio travnjak. Prema najnovijim informacijama Salah će propustiti Svjetsko prvenstvo.

Samo šest minuta kasnije ozlijedio se i Dani Carvajal. Nakon duela s Robertsonom poslije kojeg mu je mladi Englez nagazio na gležanj, Carvajal je zatražio zamjenu i izašao iz igre u suzama.

U drugom poluvremenu gledali smo zaista spektakularan susret. Benzema je doveo Real u vodstvo u 51. minuti nakon nevjerojatne pogreške Kariusa, a samo četiri minute kasnije Mane je zabio na asistenciju Lovrena. Igralo se u visokom tempu, Real je bio bolja momčad, a što reći kada je u 64. minuti Gareth Bale, koji je ušao tri minute ranije, nevjerojatno škaricama pogodio za vodstvo. To je gol koji vrijedi izdvojiti i pogledati mali milijun puta. Nevjerojatno.

Velšanin je do kraja susreta uspio zabiti još jednom i tako je postao prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je zabio dva gola u finalu kao zamjena.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu i bio sjajan kao i obično, DejanLovren bio je dobar danas i nije mogao ništa ni kod jednog gola dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru. Hrvatska je tako i šestu godinu zaredom dobila osvajača Lige prvaka, tradicija koju je započeo Mario Mandžukić 2013. godine.

Zinedine Zidane ovom pobjedom ušao je u povijest kao jedini trener koji je tri puta zaredom osvajao Ligu prvaka. I tko god da je do sada sumnjao u njega, nakon večerašnje bitke ne bi trebalo biti sumnje. Zidane je u osam dosadašnjih finalnih utakmica pobijedio u svih osam!

/Izvor: 24sata.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar