REALNOST HRVATSKE REPREZENTACIJE

REALNOST HRVATSKE REPREZENTACIJE

Ovo se hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji nije dogodilo nikad od samostalnosti!

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je večeras od Francuske s 4:2 na Stade de Franceu u reprizi finala Svjetskog prvenstva.

Vatreni su dobar dio prvog poluvremena izgledali vrlo dobro na terenu, lijepim pogocima istaknuli su se Lovren i Brekalo, ali svjetski prvaci preokrenuli su zaostatak 0:1 već do poluvremena golovima Griezmanna i Martiala, a u nastavku su Upamecano i Giroud odveli ‘Tricolore’ do istovjetne pobjede kao u finalu SP-a prije dvije godine u Rusiji.

Ovaj put dečki su se borili, ali to je na nešto sličilo samo sat vremena i opet su inkasirali četiri komada. Nemamo što dvojiti – ovo je danas naša realnost! Hrvatska koja se predstavila na Stade de Franceu nema kvalitetu dobiti najbolje na svijetu iako je ovaj put rezultat bio grub prema Vatrenima. Za razliku od Porta. Zapanjuje lakoća kojom se Hrvatskoj stvaraju šanse i zabijaju pogoci i zato ne može biti bolje.

Ponovo smo pali na istu foru, još jednom su Francuzi našli trenutke da nas uhvate na krivoj nozi i dotuku. Pobogu, pa gdje je zapisan taj sinopsis međusobnih utakmica da provalimo u tu sobu i izbrišemo ga za sve vremena! Jer do trećeg gola Tricolora dojam je bio da će se raditi o još jednoj utakmici u kojoj Vatreni nisu igrali loše, a Francuska je dobila što je htjela. Do kraja su ipak pojačali uvjerljivog trijumfa.

To je taj naš mentalitet, katkad briljantan, katkad defektan. Kad se ne igra u najveće uloge, i kad ne gori pod petama, Vatreni godinama znaju prespavati utakmicu, ali nakon što dobiju “po ponosu” kadri su se trgnuti čak i protiv svjetskih prvaka.
Hrvatska je na Stade de Franceu bila funkcionalnije taktički posložena i natjecateljski raspoloženija, ali to nije bilo dovoljno. Vezni red je bolje reagirao, Mateo Kovačić je odigrao jednu od najboljih utakmica otkako nosi reprezentativni dres čime će utišati kritičare. Posebno je dojmljiva asanovićevska asistencija za pogodak Brekala.

Zlatko Dalić redizajnirao je i sastav i taktiku, izabrao dobru strategiju za Tricolore, prvi put otkako je izbornik zaigrao je u rombu (4-4-2), no Andrej Kramarić na kojeg je bacio karte nije zasjao poput zvijezde repatice kako se nadao. Vatrenima je nedostajala ta klasa više u stvaranju igre i šansu za pogodak.

Kramariću je dao da bude ofenzivni vezni što najviše voli, Rebić i Perišić startali su kao špice, no njih dvojica nedovoljno su spremni i to je drugi razlog hrvatskog pada u nastavku. Možda i poraza. Izbornik je u novu obranu stavio Uremovića i Melnjaka na bokove te Ćaletu-Cara na stopera, no to je tek dijelom izgledalo bolje. Ni na čemu ne treba raditi koliko na odgovornosti u igri i defenzivi. Dojam je bolji, ali istinski lijepih vijesti nema.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar