Redovnik dobio posebno Papino dopuštenje za ređenje na onkologiji

Redovnik dobio posebno Papino dopuštenje za ređenje na onkologiji

Redovnici poljske provincije Družbe radnika malih radova Božanske providnosti (orionisti) objavili su na svojim mrežnim stranicama dirljivu priču o svom kandidatu Michału Łosu koji se, u teškom stanju, bori za život u jednoj varšavskoj bolnici…

Michał Łos trenutno leži na onkološkom odjelu varšavske bolnice, boreći se s bolešću koja se jako brzo razvila – prve simptome osjetio je pred Uskrs, te je zbog toga zamolio svoje redovničke poglavare da ubrzaju proces njegova ređenja i vječnih zavjeta. On je student završne godine bogoslovije u gradu Ołtarzewu gdje se za ređenja pripremaju i članovi njegove družbe.

Provincijal poljske provincije o. Krzysztof Miś zamolio je Svetu Stolicu za ubrzanje redovničkih zavjeta i ređenja te je papa Franjo dao potrebno dopuštenje za dispenzu kako bi se ređenje i davanje zavjeta mogli dogoditi.

O. Michał je tako 23. svibnja dao vječne zavjete, a dan poslije, odnosno 24. svibnja ga je pomoćni biskup varšavsko-praški mons. Marek Solarczyk zaredio za đakona i prezbitera.
Obredu vječnih zavjeta nazočili su njegovi redovnički i provincijalni poglavari, a među njima je bio i vicegeneral reda o. Oreste Ferrar.
Njegov provincijal Miś kazao je kako je Michał imao veliku želju postati svećenikom i slaviti barem jednu svetu misu.
Biskup Solarczyk je na društvenim mrežama napisao kako je nakon ređenja, mladi svećenik blagoslovio sve nazočne polaganjem ruku. Biskup je novom svećeniku poklonio svoj ornat koji je nosio na misi koju je slavio na Svjetskom danu mladih u Panami.

„Redovnici orionisti mole sve vjernike za molitvu za o. Michała Łosa“, napisali su na stranici poljske provincije, prenosi Bitno.net.

KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar