Registracija automobila: Nestaje stikera, davat će se potvrde

Registracija automobila: Nestaje stikera, davat će se potvrde

Vijeće ministara primilo je na znanje informaciju Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka o postojanju mogućnosti problema u vezi s opskrbom unutarnjih i vanjskih stikera, kao jednom od dokumenata u procesu registracije motornih vozila.

Procjena ove agencije jest da bi stikeri mogli nestati u siječnju sljedeće godine, zbog vrlo dugog žalbenog postupka koji vodi Ured za razmatranje žalbi BiH.

Elektronski model i ukidanje stikera

Vijeće ministara BiH, radi blagovremenog rješavanja ovog problema, zadužio je Ministarstvo komunikacija i prijevoza BiH da pripremi prijedlog izmjene zakona kojim bi se prilikom registracije vozila izdavale potvrde koje mijenjaju stiker naljepnice do završetka procesa nabavki ovih naljepnica.

Ministarstvo komunikacija i prijevoza, Ministarstvo civilnih poslova i Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka pripremit će analizu o mogućnostima uvođenja elektronskog modela praćenja registriranih vozila i trajnog ukidanja stikera i dostaviti je Vijeću ministara BiH na razmatranje.

Ured za razmatranje žalbi BiH upozoren je da provodi obveze poštivanja utvrđenih rokova za rješavanje po žalbi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Adil Osmanović će surađivati s UNESCO-om

Vijeće ministara BiH donijelo je danas, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, odluku o imenovanju članova Komisije za suradnju BiH s UNESCO-om.

Odluka je donesena jer je istekao mandat ranijem sazivu komisije, a za predsjedavajućeg ovog 19 -članog tijela imenovan je ministar civilnih poslova Adil Osmanović, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova Vijeće ministara BiH je današnjoj sjednici donijelo odluku o imenovanju Vijeća za sport BiH.

Mandat Vijeća za sport, u koji su imenovani predstavnici entitetskih ministarstava sporta i resornog odjeljenja Brčko distrikta, te Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta BiH i Ministarstva civilnih poslova, je četiri godine, piše Srna.

Za svoj rad Vijeće za sport je odgovorno Vijeću ministara BiH kojem dva puta godišnje podnosi izvještaj o radu.

Suradnja s fakultetima

Vijeće ministara BiH usvojio je informaciju o realizaciji Memoranduma o suradnji s filozofskim/filološkim fakultetima u BiH i zadužio Direkciju za europske integracije da, u skladu sa svojim nadležnostima, nastavi razvijati i promovirati suradnju s ovim fakultetima u BiH.

Jedna od prioritetnih aktivnosti u okviru ove suradnje jeste stažiranje studenata završnih godina studija anglistike u Direkciji za europske integracije.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva pravde, donio je Rješenje o imenovanju članova i zamjenika članova Žalbenog vijeća pri Vijeću ministara BiH, nakon isticanja mandata dosadašnjim članovima Žalbenog vijeća.

enovosti.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar