REGRAGUI: “Posjed lopte neće biti presudan”

REGRAGUI: “Posjed lopte neće biti presudan”

Prvi put se Maroko pojavio 1970. godine u Meksiku. Zapadna Njemačka i Perua su bili prejaki. Onda se ponovo ova reprezentacija vratila u Meksiko 1986. gdje je izgledala jako dobro. Nakon dvije nule došla je pobjeda protiv Portugala 3:1 za prolaz u nokaut fazu, ali je tamo Matthäus dvije minute prije kraja zabio sa slavlje Zapadne Njemačke.

Nije Maroko prošao prvi krug u SAD i Francuskoj, iako je 1988. godine bio jako blizu

U Rusiji je Maroko uzeo bod i dva puta minimalno poražen. Vahid Halilhodžić je doveo Maroko u Katar, ali je sada na njegovom mjestu Walid Regragui koji je karijeru gradio vodeći FUS Rabat, Al-Duhail iz Katara, te jedan od najboljih klubova iz Maroka, Wydad AC. Regragui, je odmah vratio Ziyecha i Mazraouija. Ovaj prvi je efektno pogodio u prijateljskoj utakmici protiv Gruzije što je dodatno nabildalo samopouzdanje Marokanaca koji u Kataru nedostaje Amine Harit.

“Hrvatska je svakako favorit, na zadnjem SP-u to je pokazala. Luka Modrić je bio najbolji igrač, ali mi ćemo biti fokusirani na sebe, ako bismo razmišljali o njemu to bi bila velika pogreška. Važno je da imamo pozitivan stav i da na kraju ne žalimo na za čime. Imamo Hakimija, Ziyecha, Mazraouija… i mi posjedujemo klase. Posjed lopte neće biti presudan Hrvatska je sa Saudijskom Arabijom imala posjed 38 posto, ali je pobijedila. Imali smo kamp u Španjolskoj i analizirali smo sve aspekte hrvatske igre, mislim da će utakmica biti taktički i tehnički jako dobra. Vezni red će biti ključan, on kontrolira utakmicu” naglasio je Regragui koji je spomenuo Hakima Ziyecha.

“Nije on bitan samo za mene nego za cijelu momčad. Odličan je igrač. Kad je dobar to je ključno za nas. Vjerujem da ćemo vidjeti njegovu kvalitetu, jako sam sretan što se vratio u reprezentaciju. Zemlja ga treba i voli. Nadam se da će napraviti jako puno” rekao je izbornik Maroka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar