Reprezentacija bh. svećenika na europskom prvenstvu –  Iz Rame čak trojica

Reprezentacija bh. svećenika na europskom prvenstvu – Iz Rame čak trojica

Reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine i ove goidine sudjeluje na Europskom prvenstvu u malom nogometu. Među reprezentativncima su čak trojica svećenika iz Rame i to iz Jaklića; fra Jure Perić, fra Ivan Jelić i fra Mario Jelić.

Naša selekcija brani srebrene medalje od prošle godine, a za prvenstvo koje je jučer počelo u Češkoj, ekipa se pripremala u Visokom.

Stručni štab ove godine ima pojačanje u legendarnom hajdukovcu Matu Neretljaku.

“Nadam se da će ove godine biti bolje, dečki su pokazali volju i htijenje, pa bi se moglo dogoditi da se okitimo i zlatom. Ovo je prije svega lijepo druženje i zajedništvo, ali i lijepa promocija naše zemlje.”  – kazao je fra Josip Tomas, kreševski gvardijan i inače glavni i odgovorni bh. tima koje čini 14 svećenika, fizorerapeut i trener Neretljak.

Prvu utakmicu naša je ekipa odigrala protiv Kosova te ostvarila visoku pobjedu s čak 8:0. Prvenstvo na kojem nastupa 17 ekipa, u Pragu se održava do 21. veljače. Osim Kosova, BiH tim će snage u grupnoj fazi odmjeriti i sa Austrijom te Crnom Gorom.

Svećenički malonogometni tim iz BiH sudjelovao je na svih 13 prethodnih europskih prvenstava,  a nikada nije bio slabije plasiran od petog mjesta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar