Robert Prosinečki podnio ostavku

Robert Prosinečki podnio ostavku

Nakon poraza u Armeniji od 4:2 i gubitka šansi za plasman na Euro, selektor BiH Robert Prosinečki je dao ostavku na tu poziciju.

Zmajevi su u posljednje vrijeme igrali veoma loše, a sve je kulminiralo današnjim porazom u Erevanu kojim je naša selekcija ostala skoro bez šansi da se plasira na Euro preko kvalifikacija.

“Prije svega moram istaći da je Armenija zasluženo pobijedila. Imali smo neke svoje prilike, ali nismo bili na nivou. Možda u napadu jesmo, ali to je sve nevažno. Penal je možda trebao biti za nas, ali tako je kako je. Sve je sada to nevažno jer ne BiH ne može ići na Euro preko ovih kvalifikacija. Ostaje nam šansa da na prvenstvo odemo preko Lige nacija”, rekao je Prosinečki za Nova BH nakon utakmice, a potom je na konferenciji za medije objavio kako podnosi ostavku.

“Razgovarao sam sa svima i da ne duljim više. Ja kad sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli o tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija. Ja više nisam selektor”, rekao je Prosinečki

Prosinečki je postao selektor BiH u siječnju 2018. godine. U 18 susreta na kormilu Zmajeva ostvario je sedam pobjeda, šest neriješenih rezultata i pet poraza.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar