Rock School poziva nove članove

Rock School poziva nove članove

MOSTAR – Početkom idućeg tjedna počinju upisi u Mostar Rock School.

Od ponedjeljka, 18. kolovoza, do kraja mjeseca škola prima nove polaznike. Mostar Rock School nudi teorijsku i praktičnu nastavu u kategorijama bubanj, bas gitara, električna gitara, klavijature i vokal. Kroz sate polaznici škole stječu i unaprjeđuju svoje znanje i glazbene vještine.
Plan i program je individualan, odnosno prilagođen je potrebama svakog sudionika. Polaznici su obično mladi u dobi između 12 i 24 godine, ali i svi oni koji su zainteresirani za glazbu. Ravnatelj Rock Schoola Orhan Maslo kazao je da prioritet imaju talentirane osobe.
“Edukativni program škole i jest tu kako bi utjecao na poboljšanje vještine talentiranih osoba. Dakle, mi smo koncentrirani na buduće karijere mladih”, ističe Maslo.

Tri godine rada
Mostar Rock School uspješno radi već treću godinu zaredom. Prošle godine škola je brojala više od 60 redovitih korisnika edukacijskog programa, a bilo je ukupno 100 korisnika školskog servisa. Ovu godinu obilježile su radionice s Innes Sibunom, gitaristom Planta (Led Zeppelin).
“Također smo pripremali jedan naš bend koji se predstavio na Mostar Blues & Rock Festivalu na uvodnoj večeri festivala. U planu imamo i kampove, ali ih je teško financijski realizirati”, ističe Maslo. Mostarci su veoma zainteresirani za Rock School. Na to ukazuje i brojka upisanih svake godine.
“Listu čekanja za upis imamo još od prve godine postojanja, a prošlu školsku godinu je na toj listi bio isti broj osoba kao što ima i onih koji su dobili priliku pohađati školu, ističe Maslo.
Nebriga vlasti

Ono što nedostaje ovoj školi jest više prostorija. Osnovnu potporu dobivaju od Veleposlanstva Kraljevine Norveške i da nema njih, škola bi bila zatvorena, jer je potpora lokalnih vlasti u ovom slučaju izostala. “Naša škola plaća najam instituciji čiji je osnivač Grad Mostar. Bilo bi dobro kada bi odgovorni prepoznali vrijednost i značaj ovakvih i sličnih kulturnih institucija”, zaključio je Maslo.

dnevni-list.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar